Cushman & Wakefield Echinox va oferi servicii de consultanță pentru extinderea Colosseum Mall

Constructie Colosseum Mall_2 Sursa foto: Cushman & Wakefield Echinox

Compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a fost desemnată să ofere servicii de consultanță în construcții în cadrul proiectului curent de extindere a centrului comercial Colosseum Mall, cu suprafață desfășurată de 26.616 ­­metri pătrați. Colosseum Mall reprezintă una dintre cele mai importante dezvoltări comerciale din București și se apropie cu pași repezi de finalizare.

Proiectul clădirii este realizat astfel încat să permită în viitor etape suplimentare de dezvoltare, respectiv extinderea spațiilor comerciale la nivelul superior, pentru a oferi astfel o suprafață închiriabilă adițională de aproximativ 10.000 de metri pătrați. Astfel, Colosseum Mall va ajunge la o suprafață închiriabilă de peste 60.000 de metri pătrați.

Conceptul de design interior pentru noul food-court de aproximativ 300 de locuri este finalizat și va cuprinde atât o zona interioară, cât și una exterioară, fiind coordonat cu designul spațiilor publice existente, pentru a crea o zonă de divertisment cu o personalitate ușor de identificat. Zona exterioară va fi flexibilă pentru a putea acomoda activități recreative pe perioada verii, cât și pe perioada iernii.

Intrarea principală și zona de food court sunt prevăzute cu două cupole din sticlă pentru ca spațiile să beneficieze de lumină naturală pe întreaga durată a zilei. Pentru termoizolație și hidroizolație s-a folosit un sistem ce utilizează materiale de ultimă generație ale concernului german BASF, pentru o impermeabilizare eficientă a construcției, protecție maximă împotriva uzurii și a coroziunii, dar și pentru a permite integrarea facilă a viitoarei extensii.

Extinderea Colosseum Mall va însemna și un cinematograf cu șapte săli de proiecție operat de Happy Cinema, care va fi construit special pentru a respecta normele de siguranță impuse de contextul pandemic. Astfel, spațiile între scaune vor fi mult mai mari față de modul în care sunt dispuse locurile în cinematografele existente.

Food-court-ul va fi situat la parter și va permite fiecărei unități să opereze terase la exterior, în gradina de peste 2.000 mp care va fi amenajată special în acest scop. Se va mări și capacitatea parcării cu circa 1.000 de locuri, care vor dispune de 22 de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Sursa foto: Cushman & Wakefield Echinox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *