Danies Dines negociază cumpărarea unui pachet de acțiuni la unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucureşti, înainte de listare

Daniel Dines

Daniel Dines, miliardarul fondator al producătorului de software de automatizare UiPath, negociază cumpărarea unei pachet minoritar de acțiuni la dezvoltatorul imobiliar One United Properties, înainte de oferta publică inițială planificată la Bursa de Valori București, scrie Bloomberg.

Cu o avere estimată la aproximativ 7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, Dines negociază cumpărarea a 5% din One United, înainte ca compania să facă debutul pe piața bursieră, luna viitoare.

Victor Capitanu, directorul general și cofondatorul One, a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de Bloomberg. Dines nu a răspuns imediat la întrebările Bloomberg.

One United este în pregătiri pentru oferta de acțiuni planificată în prima jumătate a lunii iunie, a declarat marți Razvan Rat, director executiv adjunct la BRK Financial Group, managerul IPO-ului.

Vânzarea va fi realizată ca o majorare de capital pentru o participație de 10% la companie. Cei doi fondatori, Capitanu și Andrei Diaconescu, care controlează acum 75% din companie, vor păstra până la urmă o participație de aproximativ 60%, a spus el.

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux.

Daniel Dines, fondator al UiPath, a ajuns la o avere de 6 miliarde de dolari, după listarea companiei pe bursa de la New York, luna trecută.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *