Democraţii din Camera Reprezentanţilor propun inversarea reducerilor de impozite acordate de Donald Trump corporaţiilor şi persoanelor bogate

donald trump

Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite au propus luni o inversare substanţială a reducerilor de impozite acordate de fostul preşedinte Donald Trump, inclusiv creşterea ratei de impozitare pentru corporaţii la 26,5% faţă de nivelul actual de 21%.

Democraţii din Comisia pentru căi şi mijloace a Camerei au declarat că vor dezbate legea săptămâna aceasta, ca parte a planului lor de investiţii interne în valoare de 3.500 de miliarde de dolari.

În încercarea de a finanţa noile cheltuieli, comisia condusă de democraţi va dezbate o propunere de a strânge venituri de 2.900 de miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani, potrivit unui document vehiculat printre membrii grupului.

Pe lângă creşterea impozitelor pe profit, persoanele bogate ar suporta o creştere a impozitelor pe venit, pe câştigurile de capital şi pe proprietăţi.

Chiar dacă legislaţia propusă va trece de Congres şi va fi semnată de preşedintele democrat Joe Biden, impozitele pe profit ar fi totuşi mai mici decât erau înainte de adoptarea reducerilor de impozite impuse de republicani în 2017. Rata de impozitare a venitului individual ar reveni la nivelul anterior anului 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.