Deși plin de datorii, dezvoltatorul chinez Evergrande pare a nu renunța la planurile de construcție de mașini electrice

evergrande

Divizia de vehicule electrice a grupului Evergrande, aproape doborât de datorii, Evergrande New Energy Vehicle, păstrează planurile de a produce mașini electrice, în ciuda crizei de lichiditate a companiei-mamă. Hengchi 5 urmează să fie gata de vânzare la începutul anului 2022. Compania va fi susținută de guvernul local, scrie Reuters.

Potrivit lui Liu Yongzhuo, președintele Evergrande New Energy Vehicle, compania a început o campanie de trei luni pentru a-și rezolva problemele, relatează South China Morning Post. Conform raportului, vehiculul este construit și testat la uzina deținută de companie la Tianjin.

În luna august, au apărut speculații că grupul imobiliar chinez Evergrande ar putea fi pe punctul de a se retrage din activitatea de automobile. Se spune că compania a examinat vânzarea diviziei către alți producători auto chinezi.

În ultimii ani, Grupul Evergrande și-a construit propria afacere cu autovehicule cu numeroase achiziții. A investit mai întâi în Faraday Future prin divizia sa de sănătate Evergrande Health, dar și-a urmat propriile planuri: primele șase mașini electrice au fost anunțate acum un an prin intermediul mărcii Hengchi.

Grupul Evergrande și-a putut finanța planurile de construcție de mașini electrice din afacerea înfloritoare a imobiliarelor din China. Dar acum piața imobiliară din China se clatină, și a pus Evergrande într-o poziție financiară dificilă.

În această primăvară, vehiculul electric Evergrande a depășit chiar și Ford și GM ca valoare de piață. Dar prețul acțiunilor a scăzut brusc în ultimele săptămâni. De la vârful său de 87 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii aprilie, divizia auto a lui Evergrande a pierdut 92 la sută din valoare până la sfârșitul lunii august.

Factorul decisiv pentru scăderea drastică a prețului acțiunilor a fost anunțul unei pierderi de aproximativ 740 de milioane de dolari SUA în prima jumătate a anului 2021.

Sursa foto: CarNewsChina, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.