Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande evită din nou intrarea în încetare de plăți

evergrande proiect Sursa foto: Evergrande

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande a reușit să plătească la timp dobînzile datorate pentru o emisiune de obligațiuni, evitând astfel intrarea în încetare de plăți, a anunțat joi agenția Bloomberg, citată de boursorama.com.

În cursul dimineții, cotația acțiunilor evolua în creștere cu 8% pe Bursa din Hong Kong.

Evergrande are o datorie imensă de 260 miliarde de euro iar situația sa este urmărită cu atenție de investitori, în condițiile în care un eventual faliment ar putea afecta puternic economia Chinei.

Miercuri, dezvoltatorul avea scadența la un interval de grație de o lună pentru o plată de dobânzi în valoare de 128 milioane de dolari.

Dar clienții camerei internaționale de compensare Clearstream și-au încasat banii, a precizat joi Bloomberg.

Evergrande a evitat mai multe încetări de plăți în octombrie, efectuând in extremis plata dobânzilor datorate deținătorilor de obligațiuni.

Grupul încearcă de mai multe luni să scape de o serie de active, pentru a-și rezolva problemele de lichiditate. Astfel, Evergrande a reușit în urmă cu mai multe zile să încaseze 124 de milioane de euro după ce a vândut o participațiune într-o societate de servicii internet, HengTen Networks Group.

Pentru a limita specula în sectorul imobiliar, autoritățile chineze de reglementare au luat în vizor îndatorarea excesivă a dezvoltatorilor, pentru a limita riscul unei bule imobiliare.

Dar autoritățile par acum să relaxeze o parte din presiune. Cotidianul economic oficial Securities Times a relatat miercuri că accesul la credite bancare a fost facilitat pentru a permite companiilor imobiliare să colecteze mai facil fonduri.

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *