Dezvoltatorul Impact a luat un credit de refinanțare de cinci milioane de euro de la OTP Bank

impact, star residence invest Sursă foto: Impact SA

Impact a accesat, prin subsidiara Bergamot Developments, societate în cadrul căreia Impact este asociat majoritar deținând 99,99% din capitalul social, un credit în valoare de cinci milioane de euro de la OTP Bank SA.

Creditul este de tip refinanțare investiții, având ca obiect refinanțarea creditelor acordate de Impact către Bergamot Developments, iar contractul cu OTP Bank SA a fost încheiat în data de 15.12.2021.

Bergamot Developments garantează îndeplinirea obligațiilor asumate prin contractul de credit prin încheierea garanțiilor specifice acestui tip de finanțare. Rambursarea sumei împrumutate se va realiza trimestrial pe o perioadă de 36 de luni calculate de
la data semnării contractului de credit.

Impact a dezvoltat prin Bergamot Developments, Luxuria Residence din București, cu 630 de apartamente, primul ansamblu rezidențial finalizat din zona Expoziției.

Compania deține 73,5 hectare de teren în București, Constanța și Iași, va dezvolta în următorii șase ani proiectele Greenfield Băneasa (faze noi), Luxuria City Center și Greenfield West în București, Boreal Plus Constanța, Greenfield Copou Iași, care vor include circa 10.000 de apartamente.

Urmând modelul dezvoltărilor anterioare, noile proiecte rezidențiale vor fi construite pe suprafețe mari de teren, în zone remarcabile, cu vecinătăți verzi, construite la standarde nZEB și BREEAM Excellent.

De asemenea, până la finalul anului, Impact va suplimenta numărul de unități aflate deja în dezvoltare până la 2.500. Dezvoltatorul a anunțat deja că va construi apartamente de 1,25 milioane mp, cu o investiție de 1,4 miliarde de euro.

Printre proiectele anunțate de Impact, se află Greenfield West, amplasat în zona de vest a Capitalei, în Prelungirea Ghencea, care va include peste 5.500 de apartamente, pe un teren cumpărat în 2006 de la Institutul Pasteur. Terenul e încă disputat cu statul și cu Primăria Bucureștiului, dar în primă fază Impact a câștigat procesul și are deja certificat de urbanism.

Proiectul va avea șapte faze de dezvoltare, care se vor derula între 2023 și 2031 și va valora circa 600 de milioane de euro.

Un alt proiect, premium de această dată e Luxuria City Center, care va include aproape 600 de apartamente, va fi dezvoltat, în 3 faze, între 2023 și 2027, iar la finalizare va valora 211 milioane de euro.

Expansiune în țară

Dezvoltatorul vizează și expansiunea în marile orașe ale țării Iași și Constanța unde deja are programate proiecte, dar și Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca și, în plus, extinderea pe segmentul de birouri, comercial și hoteluri. Alte circa 4.500 de locuințe ar putea fi dezvoltate pe terenuri pe care dezvoltatorul le-a identificat, dar încă nu le-a achiziționat.

În Constanța, pe un teren de peste 64.000 mp, Impact dezvoltă Boreal, care va include aproape 700 de locuințe, dezvoltate în trei faze și cu o valoare de 89 milioane de euro, iar în Iași, a demarat în acest an Greenfield Copou, cu 1.062 de apartamente. Proiectul din Iași va fi dezvoltat în 3 faze și va valora 132 milioane de euro.

Compania a fost înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică, iar în anul 1996 a fost cotată la Bursa Bucureşti și a dezvoltat 17 ansambluri rezidenţiale, cu peste 450.000 mp construiţi şi aproape 5.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

Acționar majoritar al companiei este omul de afaceri Gheorghe Iaciu cu 59,97%, care deține și centrul comercial Doraly din Afumați. Alt acționar important este Adrian Andrici cu 15,92%, și alte persoane juridice (12,99%) și fizice (11,11%).

Sursă foto: Impact SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *