Digitalizare la stat. Și persoanele juridice pot achita acum cu cardul dările la Trezorerie

card, banca

Și persoanele juridice pot achita de acum cu cardul la Trezorerie obligațiile fiscale și bugetare, prevede un ordin dat de ministrul Finanțelor.

În data de 1 februarie, în Monitorul Oficial a fost publicat un Ordin al Ministrului Finanțelor privind obligațiile fiscale și bugetare care pot fi achitate prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS instalate la unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii, persoane fizice şi juridice că, începând cu data publicării ordinului în Monitorul Oficial, pot achita prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS instalate la sediile unităţilor Trezoreriei Statului sume reprezentând venituri ale bugetului de stat sau venituri cuvenite altor bugete administrate de ANAF, atât în situaţia în care plata se efectuează în conturi de venituri bugetare, cât şi în situaţia în care plata acestora se efectuează în conturi unice.

Anterior doar persoanele fizice puteau plăti cu cardul și doar pentru anumite obligații fiscale care erau administrate fiscal pe baza codului numeric personal.

sursa foto: Volt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *