Directorul STB: Probabil că o să fie angajați concediați. Vom face un audit extern pentru a evalua pierderile și le vom recupera de la cei care au declanșat această grevă ilegală

Adrian Crit, director STB, Societatea de Transport Bucuresti Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, a declarat marți că probabil vor fi angajați concediați în urma grevei din Capitală. El a anunțat că va fi făcut un audit extern pentru a identifica toate pierderile și se vor lua măsuri pentru „recuperarea prejudiciului de la cei care au declanșat această grevă ilegală”.

„Cu cei care au declanșat această grevă ilegală vom lua măsurile de rigoare, atât măsurile ce țin de regulamentul intern și probabil și cele care rezultă din ilegalitățile comise, cele penale”, a spus Criț.

Întrebat dacă au fost concediați angajați, el a afirmat că este în derulare o procedură internă în conformitate cu contractul colectiv de muncă.

„Punctual se va analiza de la caz la caz vinovăția angajaților. Vina majoră o au cei care au declanșat acest protest ilegal. Angajații STB trebuie să știe că pot să-și aleagă liderii care îi reprezintă. Așa cum precizam, căutăm vinovații, cei care au declanșat această grevă ilegală”, a precizat directorul STB.

„Probabil că o să fie angajați concediați, cu siguranță”, a spus el.

Adrian Criț a afirmat că va fi făcut un audit extern pentru a evalua toate pierderile. „Vom lua măsuri pt a recupera toate aceste pierderi, de la cei pe care justiția i-a considerat că au declanșat această grevă”, a precizat șeful STB.

Anterior, el spusese că pierderile generate de greva STB se ridică la aproape un milion de euro – 4,8 milioane de lei – pe zi.

El a menționat că în perioada următoare STB are în curs de achiziție o serie de autovehicule moderne.

Totodată, el a afirmat că în momentul de față sunt foarte multe solicitări de angajare. „Doar astăzi sunt 60, ieri au fost 230. Contează să ne schimbăm mentalitatea”, a spus Criț.

Luni, STB a anunțat că dă drumul la angajări de șoferi de autobuz.

Criț a mai spus că cetățenii care se consideră păgubiți pot să se îndrepte în justiție către cei care nu au prestat activitatea de transport.

Adrian Criț a mai spus că toată abonamentele care aveau valabilitate în această perioadă vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetățenii nu au putut circula, din cauza grevei.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *