DiscoverEU: Tinerii care vor să viziteze Europa cu trenul se pot înscrie în program începând din martie. Un număr de 35.000 de tineri vor primi un permis de călătorie pentru a explora Europa

tren, cale ferata, Europa cu trenul Sursa foto: Interrail, Facebook

Comisia Europeană va lansa în primăvară un nou apel pentru programul DiscoverEU, prin care tinerii pot vedea Europa cu trenul. Următoarea rundă de înscrieri pentru 35.000 de tineri va începe de miercuri, 15 martie și se va încheia pe 29 martie.

Un număr de 35.000 de tineri vor primi un permis de călătorie pentru a explora Europa. Apelul este deschis candidaților în vârstă de 18 ani din toate statele membre ale UE și din țările terțe asociate la program. Pentru a câștiga un permis de călătorie, tinerii trebuie să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, unde vor trebui să răspundă la cinci întrebări, precum și la o întrebare de departajare.

Candidații, născuți între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005 și care au completat cu succes testul de selecție, vor putea călători în Europa timp de până la 30 de zile, între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. Cei care vor împlini 18 ani în a doua jumătate a anului viitor vor putea să se înscrie în runda din octombrie 2023.

„Suntem bucuroși să punem la dispoziție, pentru 2023, un număr total de 70 000 de permise de călătorie pentru persoanele în vârstă de 18 ani, care vor putea să experimenteze Uniunea noastră la prima mână”, spune Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Întrucât DiscoverEU face parte din programul Erasmus+, pot candida și participanți din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Ca în runda precedentă, participanții vor beneficia în continuare de un card de reduceri cu peste 40.000 de posibilități de reducere la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în toate țările eligibile.

Sursa foto: Interrail, Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *