DN 73 Pitești-Brașov : Primăria Câmpulung a lansat licitația pentru proiectarea preliminară a centurii/Drum modern cu o lungime de 12 kilometri și 4 benzi

DN 73 Câmpulung

Primăria municipiului Câmpulung din județul Argeș a lansat licitația pentru proiectarea preliminară (studiu de fezabilitate) pentru Centura Câmpulung. Varianta care ocolește municipiul Câmpulung-Muscel pe la est are o lungime estimată de 12 kilometri și profil de drum cu 2 benzi/sens, potrivit datelor pe care le-a studiat Economedia. Lățimea totală va fi de 19 metri din care 2,5 metri acostament lărgit. DN 73 Pitești -Brașov este modernizat doar între Pitești și Câmpulung, în cadrul contractului din 2014 cu Azvi. De la Fundata la Brașov Viarom a început lucrările de modernizare, însă pentru sectorul greu dintre Câmpulung și Fundata (38 km.) CNAIR a pierdut trei contestații (detalii aici).

Contractul pentru studiul de fezabilitate are o durată de 15 luni, iar costul estimat este de 3,3 milioane lei. Finananțarea proiectului este asigurată prin Programul Transport 2021-2027.

,,In cadrul contractului se vor presta urmatoarele servicii si se vor elabora urmatoarele documente: – Elaborarea Studiului de Fezabilitate; – Stabilirea criteriilor de proiectare; – Realizarea Analiza multicriterială de traseu; – Studiu de Trafic; – Investigații de teren; – Activități generale de proiectare; – Evaluarea impactului asupra mediului; – Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; – Autorizații, avize și acorduri; – Asistență tehnică acordată beneficiarului pentru susținerea aplicației de finanțare; – Asistență tehnică pentru pregătirea documentației de atribuire; Serviciile care fac obiectul achizitiei vor fi prestate in 2 etape, dupa cum urmeaza: Etapa I – Elaborarea Studiului de Fezabilitate/ Etapa II – Asistenta tehnica din partea proiectantului pentru realizarea urmatoarelor activitati: • Intocmirea documentatiei suport si asistenta tehnica acordata Beneficiarului/ Autorității Contractante pentru depunerea si aprobarea aplicatiei de finantare; • Pregatirea documentatiei de atribuire a contractului/lor de executie lucrari si asistenta tehnica acordata Beneficiarului/ Autoritatii Contractante in perioada derularii procedurii/lor de licitatii pentru proiectare si executie lucrari.” -SEAP.

Municipiul Câmpulung se află pe rețeaua rutieră secundară conform Programului Investițional Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2021-2030 prin proiectul varianta de ocolire municipiul Câmpulung. De altfel, municipiul se află și în aria de influență a proiectului de drum expres A 1 Pitești-Mioveni-Câmpulung-Brașov (A3), notează Primăria Câmpulung.

Traseul pe care l-a propus Ministerul Transporturilor :

Ofertele pentru Centura Câmpulung (studiu de fezabilitate) se pot depune până pe 15 mai 2024. Prețul ofertei reprezintă 30 % din punctaj.

Comentarii

 1. Am vazut harta si nu inteleg unde se teemina centura asta si daca va ajuta in vreun fel traficul.
  Foarte multi bani pentru proiectare iar de se va termina cine stie cand probabil vor castiga firmele lor de apartament.
  Proiect cusut cu ata alba mai ales ca nu e clar cum va fi conexiunea cu lotul Campulung-Fundata.
  E cu dedicatie!😁
  Merci Primărie ca te-ai trezit acum!
  În precampanie electirală!😵😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *