Dolarul depășește pragul de 115 yeni pentru prima oară în ultimii patru ani

Dolari

Dolarul a depășit marți pragul de 115 yeni pentru prima dată în ultimii peste patru ani, la deschiderea burselor asiatice, în condițiile în care Jerome Powell a primit un nou mandat în fruntea bancii centrale americane (Fed) pentru a lupta, între altele, împotriva inflației, potrivit Le Figaro.

Dolarul a atins 115,10 yeni în primele tranzacții, cel mai mare nivel din martie 2017. Decizia președintelui Joe Biden de a-l menține în funcție pe Powell a generat sentimentul că Fed va reduce programul msiv de achiziții de obligațiuni mai repede decât era prevăzut.

Perspectiva înăspririi politicii monetare a afectat bursele americane, unde principalii trei indici cădeau de la maximele istorice atinse în timpul zilei. Dow Jones a închis în scădere ușoară, dar S&P 500 și Nasdaq au pierdut peste un procent.

„Renominalizarea lui Powell elimină un element negativ potențial al piețelor și oferă un sentiment de certitudine de care investitorii au nevoie”, a comentat George Ball, de la societatea de servicii financiare Sanders Morris Harris.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *