Dragoș Pîslaru (REPER): Solicit de urgență Guvernului României să publice calendarul consultărilor publice cu societatea civilă privind redactarea noului capitol verde din PNRR, REPowerEU

Redacția feb. 15, 2023 0 comentarii
Dragos Pislaru

Copreședintele REPER, Dragoș Pîslaru, solicită de urgență Guvernului României să publice calendarul consultărilor publice cu societatea civilă privind redactarea noului capitol verde din PNRR, REPowerEU, potrivit unei informări de presă.

Este vorba despre 1,4 miliarde de euro, bani noi europeni, care trebuie să ajungă la gospodăriile vulnerabile și IMM-urile din România pentru ca acestea să poată achiziționa pompe de căldură, panouri fotovoltaice, să devină prosumatori și astfel să își reducă facturile la energie.

„Timpul nu este de partea noastră! Ieri a fost adoptat REPowerEU în Parlamentul European, iar până pe 30 aprilie, Guvernul trebuie să trimită Comisiei Europene acest capitol de investiții verzi din PNRR. Atenție! Guvernul nu poate trimite la Bruxelles un capitol care nu a fost elaborat în consultare cu societatea civilă, întrucât prin textul REPower negociat la nivel european impune transparență și consultări”, transmite Pîslaru.

Acesta îndeamnă toți actorii interesați și toate ONG-urile din domeniu să solicite Guvernului României publicarea calendarului consultărilor și a modalității de înscriere pentru acestea. „REPowerEU trebuie să ajungă acolo unde oamenii au mare nevoie de investiții în eficiență energetică. Haideți să aducem energia verde în România!”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *