Drulă anunţă primele măsuri după accidentul feroviar de la Feteşti: Operatorului privat i s-a suspendat certificatul de siguranţă şi nu mai poate face transport de marfă / Sancţiuni mai dure pentru operatorii şi angajaţii care nu respectă normele de siguranţă

Feteşti accident feroviar

Operatorul feroviar privat al cărui tren marfar ar fi cauzat accidentul produs la Feteşti pe Magistrala Bucureşti – Constanţa nu mai poate face operaţiuni de transport feroviar după ce Ministerul Transporturilor i-a suspendat certificatul de siguranţă, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, ministrul Cătălin Drulă. De asemenea, Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română – ASFR va face controale la operatorii de transport marfă şi călători pentru a verifica dacă sunt respectate normele de siguranţă, iar mâine la ministerul de resort sunt convocaţi toţi operatorii feroviari licenţiaţi.

Măsurile vin după trei accidente feroviare produse recent pe M 800 Bucureşti – Constanţa în care sunt implicaţi operatori de marfă, a spus ministrul Drulă:

„Tocmai am încheiat o ședință de urgentă cu autoritățile din sistemul de siguranță feroviară. Concluziile sunt următoarele:

– Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță.

– La nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora”, a scris Drulă.

În accidentul feroviar de la Feteşti au fost implicate două trenuri de marfă aparţinând operatorilor privaţi Expres Forwarding şi Tim Rail Cargo, iar 16 vagoane au deraiat, intervenţia pentru deblocarea liniei fiind de durată. Pe M 800 trenurile de călători circulă în continuare cu tracţiune diesel între staţiile Bărăganu, Feteşti şi Ovidiu. Potrivit Poliţiei Ialomiţa, mecanicul care ar fi vinovat de producerea accidentului avea o alcoolemie 0,40 mg în aerul expirat, fiind transportat la spitalul Feteşti pentru recoltarea probelor biologice.

Pe M 800 Bucureşti – Constanţa, săptămâna trecută, alte două trenuri marfare au deraiat la Feteşti şi la Basarabi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *