Drulă: CFR Călători a încercat să mușamalizeze accidentul feroviar de la Roșiori. Grindeanu trebuie să dea explicații, dar e de negăsit

Foto: Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Compania CFR Călători ar fi încercat să mușamalizeze accidentul feroviar produs în această dimineață la Roșiori de Vede în județul Teleorman, susține fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. Totodată, președintele USR îl acuză pe Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu că „e de negăsit”, deși după un accident feroviar produs din cauza CFR Călători, companie care aparaține statului, patru călători au fost răniți, iar România a fost la un pas de o tragedie.

Deși accidentul s-a produs cu câteva minute înainte de ora 4 dimineața, companiile feroviare de stat au avut nevoie de de 9 ore pentru a recunoaște coliziunea, deși inițial au dat vina pe trenul DB Cargo care transporta mașini FORD spre Constanța.

„Un tren de persoane a lovit în această dimineață un marfar, iar CFR Călători a încercat în primă fază să mușamalizeze accidentul. Compania a dat un comunicat în care erau numai minciuni, nu recunoștea că acolo a avut loc o tamponare și că este din vina CFR Călători. Abia după ce a insistat presa, a dat aceste informații. În tot acest timp, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, este de negăsit. Iar directorul CFR Călători continuă să dea declarații contradictorii în care prezintă diferite variante ale realității și nu știm de fapt ce s-a întâmplat acolo. Sorin Grindeanu trebuie să dea explicații”, spune președintele USR Cătălin Drulă. Președintele USR Cătălin Drulă îi cere ministrului PSD al Transporturilor să spună public ce măsuri s-au luat după acest accident și dacă oamenii sunt în siguranță pe calea ferată din România”, afirmă Cătălin Drulă.

Accidentul feroviar de la Roșiori (jud. Teleorman) în urma căruia patru călători au fost răniți, iar un vagon de marfă s-a răsturnat, a fost cauzat de trenul CFR Călători Inter Regio 1822 Arad – București care a trecut de semnalul roșu fără să oprească la timp, după care a lovit din spate ultimul vagon al unui tren de marfă de la DB Cargo care transporta mașini Ford, a anunțat oficial CFR Infrastructură. Precizările au venit luni, la prânz după ce în această dimineață, autoritățile din Ministerul de Interne (ISU) și Transporturi (CFR Infrastructură și CFR Călători) au transmis că persoanele au fost rănite din cauza frânării puternice, dar fără să menționeze o coliziune, iar directorul general AGIFER (autoritatea care investighează accidentele feroviare), Laurențiu Dumitru, a confirmat trecerea pe roșu a trenului de călători și apoi coliziunea.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

  1. Ce-a fost acolo stie decat mecanicul si sefii lui, dar au ordin sa taca. Stabilisera o cauza avantajoasa pentru mafia CFR dar liderul de sindicat le-a stricat afacerea. Asa napasta cheltuielilor cade pe CFR, cel mai probabil pe mecanicul fara experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *