Drumul Expres Oradea-Arad : CNAIR a suspendat și licitația pentru Lotul 3

Drum Expres Oradea Borș 2

CNAIR a suspendat joi, 11 aprilie și licitația pentru lotul 3 al Drumului Expres Oradea-Arad, 11 aprilie fiind termenul stabilit încă din februarie pentru depunerea ofertelor. Astfel, din cele trei loturi ale DEx 11 Oradea-Arad, loturile 1 și 3 sunt suspendate, iar pentru lotul 2, lansat în licitație în martie, termenul pentru depunerea ofertelor este 9 mai. Licitația pentru Lotul 3 din județul Arad a fost suspendată, cel mai probabil ca urmare a clarficărilor pe care le-au solicitat constructorii. La CNSC și în SEAP nu figurează, deocamdată contestații, conform verificărilor Economedia.

Miercuri, 10 aprilie, CNAIR a suspendat oficial și procedura pentru Lotul 1 (jud. Bihor) după contestația Strabag.

Lotul 3 al Drumului Expres Oradea-Arad, suspendat joi, 11 aprilie :

Drumul Expres Oradea – Arad are trei loturi, iar durata de realizare este de 24 de luni. Chiar dacă vor fi la câmpie, lotul 3 de 47 de kilometir va fi cel mai lung din România:

– Lotul 1 (33,7 km), la care se adaugă drumul de legatură dintre DN 79 și Salonta (5,3 km).

– Lotul 2 (39,7 km), la care se adaugă drumul de legatură până la granița cu Ungaria (10 km)

– Lotul 3 (47,07 km), la care se adaugă drumul de legatură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km).

Licitația pentru execuția lotului 3 al Drumului Expres Oradea-Arad a fost publicată vineri, 23 februarie în SEAP, lotul 3 din județul Arad cu o lungime de 47 de kilometri fiind cel mai lung lot de Drum Expres lansat în execuție în România. Cel mai lung lot de Autostradă în execuție din România este Domnești-Răcăciuni 39 km. pe Autostrada Moldovei (Focșani-Bacău), iar cel mai lung lot de autostradă lansat în licitație este Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău (41 km. ) pe Autostrada Transilvania. Lotul 3 al Drumului Expres are o valoare cuprinsă între 3,5 și 4 miliarde lei, cost asemănător contractului de execuție pentru Centura Metropolitană Cluj Napoca (Drum Expres 24 km. și alți 20 km. drum de Legătură) .

Potrivit Caietului de Sarcini, lotul 3 are o lungime de 47 km. între Zerind (jud. Arad), ocolește municipiul Arad pe partea de nord -vest și intersectează DN 7 la conexiunea cu A 11. Pe traseu vor fi construite 29 de poduri și pasaje, iar cel mai lung este pasajul de 591 metri peste Magistrala 200 București-Curtici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *