După oferta de la CPI, Immofinanz a primit și o ofertă de cumpărare a circa 10% dintre acțiuni de la S Immo

blocul bancorex, bucharest financial plaza

Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere al investitorului și dezvoltatorului imobiliar austriac S Immo au decis să-și majoreze participația la Immofinanz de la 14,2% din acțiunile în circulație în prezent cu aproximativ 10% la aproximativ 25% dintre acțiunile Immofinanz printr-o ofertă parțială voluntară.

Oferta S Immo se va face la 23 de euro pentru o acțiune Immofinanz, bazată pe o primă de 7,7% față de ultimul preț de închidere al acțiunilor Immofinanz de vineri, 03 decembrie 2021, și un primă de 12,7% peste șase luni.

Anunțarea intenției de lansare a ofertei parțiale se face, printre altele, sub rezerva permisiunii conform legii preluării, a oricăror aprobări necesare conform legislației concurenței și a altor condiții uzuale de executare, care servesc la protejarea intereselor S Immo și ale acționarilor săi.

De asemenea, S Immo își rezervă dreptul de a extinde volumul ofertei și de a-și crește în continuare participația la Immofinanz până la 30% dintre acțiunile în circulație, inclusiv prin achiziții ulterioare la bursă sau în afara acesteia.

Oferta S Immo vine după o ofertă a cehilor de la CPI Property Group (CPIPG) tot din data de 03 decembrie 2021, dar S Immo nu consideră prețul oferit de cehi atractiv și, prin urmare, nu îl va accepta.

De altfel, pe 3 decembrie 2021, CPIPG a achiziționat un pachet de 10,8% dintre acțiunile S Immo și controlează, în prezent , aproximativ 11,6% din companie, fiind al doilea cel mai mare acționar, după Immofinanz, care controlează 26,5%.

S Immo deține în România hotelul Novotel, mall-ul Sun Plaza și clădirile de birouri The Mark, Sun Offices și Campus 6.2 și 6.3 cumpărate de a Skanska.

Sursa foto: Immofinanz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *