Electrica SA anunță că își va digitaliza procesele interne și va reduce astfel timpul de aprobare a documentelor cu aproape 90%

Redacția mai 26, 2023 0 comentarii
digitalizare, calculator, cod, programare

Grupul de furnizare și distribuție de energie Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, anunță că își va digitaliza procesele interne cu ajutorul platformei de automatizare low-code WEBCON, reducând timpul de aprobare a documentelor cu aproape 90%, potrivit unui comunicat de presă.

Compania transmite că instrumentele de digitalizare susțin nevoia de fluxuri de lucru mai eficiente în business, în contextul în care tot mai multe companii urmăresc sustenabilitatea operațională și investesc în soluții pentru a crește eficiența proceselor interne și pentru a oferi angajaților fluxuri de lucru digitale.

Electrica SA anunță că a implementat o soluție de automatizare extrem de eficientă furnizată de WEBCON, o companie europeană de top care oferă o platformă de tip Enterprise Low-code Application Platform (LCAP) pentru automatizarea și gestionarea proceselor de afaceri. Soluția a fost implementată de compania românească Encorsa, WEBCON Premium Partner, ca parte a parteneriatului prin care ambele companii vor să faciliteze procesele de automatizare în companiile românești.

Compania transmite că a implementat soluțiile WEBCON în 2022, inițial cu o singură aplicație pentru optimizarea fluxului de înregistrare a documentelor și, datorită rezultatelor rapide, a extins utilizarea acestora. În prezent, șapte procese interne interconectate, cum ar fi înregistrările de documente, contractările, activitățile de resurse umane și achizițiile, sunt dezvoltate cu WEBCON, iar compania intenționează să extindă și către alte activități. 

Potrivit comunicatului de presă, implementarea platformei low-code WEBCON de automatizare a proceselor poate genera o creștere semnificativă a productivității, un randament mult mai bun al investiției și o capacitate mai mare pentru orice organizație de a crea prototipuri de soluții noi și de a le testa în practică, cu minime modificări ale proceselor actuale, potrivit studiului realizat de Forrester Consulting la comanda WEBCON.

Electrica SA transmite că își propune să investească și în digitalizarea altor procese de lucru în viitorul apropiat, cu rezultate semnificative în îmbunătățirea fluxurilor de lucru din HR, Financiar-Operațional și Suport Tehnic (Help Desk).

WEBCON este un furnizor internațional de platforme low-code de automatizare a proceselor, iar în 2023 România a devenit piața de importanță strategică pentru companie.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *