Elon Musk a întrebat utilizatorii Twitter dacă să rămână la conducerea companiei. Peste 57% i-au spus că ar trebui să demisioneze / Musk a spus anterior că va respecta rezultatul sondajului

Redacția dec. 19, 2022 0 comentarii
elon musk

După săptămâni de agitație de când a cumpărat compania, Elon Musk a făcut un sondaj pe Twitter, întrebând dacă ar trebui să rămână la conducere și a spus că va respecta rezultatul, scrie NY Times.

Elon Musk i-a întrebat duminică seară pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui să demisioneze de la conducerea site-ului de socializare. Peste 17 milioane de voturi au fost exprimate și au dat un verdict clar: 57,5 la sută au spus că ar trebui să demisioneze, într-un „sondaj” pe Twitter care s-a încheiat luni.

Musk declarase că va respecta rezultatele votului. După încheierea votului, nu a existat niciun răspuns imediat din partea domnului Musk pe Twitter.

Dacă va merge până la capăt, Musk va preda frâiele companiei pe care a cumpărat-o cu 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii octombrie. Săptămânile turbulențe de atunci au fost marcate de concedieri în masă în cadrul companiei, scăderea vânzărilor de publicitate, demisii ale directorilor și diverse conturi de utilizator de profil suspendate pentru încălcări ale politicii nou inventate.

Duminică, Twitter a anunțat o politică pentru a împiedica utilizatorii să partajeze linkuri și nume de utilizator de pe alte platforme sociale, precum Instagram, Facebook și Mastodon, iar apoi, aparent, a restrâns aceeași politică.

Dar pentru unii utilizatori, inclusiv foști susținători ai lui Musk, weekendul haotic a reprezentat un punct de ruptură.

Ultimele acțiuni ale lui Musk cu Twitter au fost „ultima picătură”, a scris duminică pe Twitter Paul Graham, unul dintre fondatorii acceleratorului de start-up-uri Y Combinator. Graham a susținut preluarea de către Musk, dar duminică a scris: „Renunț. Puteți găsi un link către noul meu profil Mastodon pe site-ul meu”. Contul său a fost suspendat pentru scurt timp.

Săptămâna trecută, Twitter a suspendat aproximativ 20 de conturi care urmăreau locațiile avioanelor private, inclusiv unul care urmărea avionul privat al lui Musk, justificând decizia cu o nouă politică care interzicea conturile dacă împărtășeau „locația în direct” a unei alte persoane. Conturile unor jurnaliști de la The New York Times, The Washington Post, CNN și alte instituții au fost, de asemenea, suspendate săptămâna trecută, aparent în temeiul aceleiași politici, iar apoi au fost reintroduse după ce Musk a întrebat utilizatorii dacă ar trebui să li se permită să revină. Cincizeci și nouă la sută au răspuns afirmativ, într-un „sondaj” pe Twitter cu 3,7 milioane de voturi.

După ce a întrebat utilizatorii dacă ar trebui să rămână în funcția de director executiv al Twitter, Musk a spus într-un alt tweet: „Nimeni nu vrea slujba care să poată menține Twitter în viață. Nu există un succesor”.

Există semne că proprietatea și concentrarea lui Musk asupra Twitter interferează cu celelalte afaceri ale sale. De când Musk a achiziționat Twitter, valoarea Tesla s-a scufundat. Prețul acțiunilor companiei auto a fost de 225 de dolari pe 27 octombrie, ziua în care Musk a finalizat achiziția Twitter. Vineri, acțiunile Tesla au închis la 150 de dolari.

Săptămâna trecută, Musk a dezvăluit că a vândut acțiuni Tesla în valoare de încă 3,6 miliarde de dolari. În acest an, Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 23 de miliarde de dolari, mare parte din ele după ce în aprilie s-a angajat să nu mai vândă acțiuni pentru a finanța afacerea Twitter.

„Atenția concentrată pe Twitter în loc de copilul de aur Tesla a fost o altă mare problemă pentru investitori și probabil că se află în spatele acestui rezultat al sondajului, mulți loiali lui Musk dorind ca acesta să plece din funcția de director executiv al Twitter”, au scris analiștii Daniel Ives și John Katsingris de la Wedbush Securities într-o notă publicată cu puțin timp înainte de închiderea votului pentru Twitter.

Demisia lui Musk de la Twitter ar fi „un pas major înainte”, au adăugat ei, miliardarul realizând în sfârșit că a existat „o frustrare tot mai mare în jurul acestui coșmar al Twitter, care se înrăutățește pe zi ce trece”.

Luni, acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 5% în tranzacțiile de dinaintea deschidereii pieței, ajungând la aproximativ 157 de dolari.

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *