Elon Musk mai are doar patru zile pentru a încheia acordul cu Twitter sau se va confrunta cu un proces

Redacția oct. 25, 2022 0 comentarii
twitter

Miliardarul Elon Musk are la dispoziție doar patru zile pentru a încheia afacerea cu Twitter sau se va confrunta cu un proces despre care experții spun că este posibil să îl piardă, scrie Business Insider.

La începutul acestei luni, judecătorul din Delaware care supervizează procesul le-a dat termen celor două părți până la 28 octombrie pentru a ajunge la un nou acord sau cazul va fi reluat într-un proces de cinci zile în noiembrie.

Judecătoarea Kathaleen St. J. McCormick este puțin probabil să ofere o prelungire și ar favoriza un început rapid al procesului dacă Musk nu respectă termenul limită, a declarat pentru Insider Erik Gordon, profesor de drept comercial la Universitatea din Michigan.

Experții spun că Musk are șanse să ajungă la o înțelegere înainte de expirarea termenului limită, vineri. Dacă cele două părți nu ajung la un acord înainte de vineri, ele ar putea, din punct de vedere tehnic, să continue să negocieze chiar dacă litigiul se reia și este programată o dată pentru proces. Dar este puțin probabil ca o bătălie continuă în instanță să îi facă lui Musk vreun favor.

Săptămâna trecută, Bloomberg a relatat că Twitter și Musk întocmesc actele pentru a încheia afacerea înainte de termenul limită de vineri, citând mai multe surse familiare cu această chestiune. Atunci când Musk a depus inițial cererea pentru a pune capăt procesului judiciar și a cumpăra compania la prețul inițial, Twitter a părut neîncrezător în intențiile miliardarului. Compania a declarat că nu va încheia tranzacția până când Musk nu va putea dovedi că are finanțare.

Pachetul de finanțare inițial al lui Musk pentru Twitter includea 21 de miliarde de dolari în numerar și împrumuturi în marjă de 12,5 miliarde de dolari garantate cu participația sa de 16% la Tesla, precum și împrumuturi de 13 miliarde de dolari de la mai multe bănci.

În cazul în care Musk merge până la capăt cu afacerea în această săptămână, este încă posibil ca saga să continue chiar și după ce se ajunge la un acord.

Tranzacția ar declanșa un capitol de schimbări majore pentru Twitter. Săptămâna trecută, The Washington Post a relatat că Musk plănuia să reducă aproximativ 75% din personalul companiei. Luni, angajații Twitter au început să distribuie o scrisoare deschisă de protest față de potențialele concedieri, potrivit Time.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *