Enel a finalizat vânzarea participației de 50% în Open Fiber către Macquarie și CDP Equity

Sigla Enel. sursa: Enel sursa foto: Enel

Enel a finalizat vânzarea întregii sale participații deținute la Open Fiber S.p.A. (“Open Fiber”), adică 50% din capitalul social al Open Fiber, către Macquarie Asset Management și CDP Equity, ca urmare a îndeplinirii tuturor condițiilor stabilite în contractele încheiate cu aceștia.

“Odată cu sfârșitul anului, ne-am încheiat și călătoria cu Open Fiber, care ne-a permis să obținem rezultate extraordinare la nivel industrial în Italia, precum și să ne aprofundăm cunoștințele despre fibră optică. Datorită Open Fiber, conducerii sale și tuturor colegilor noștri, am pus la dispoziția țării aproximativ 64.000 de kilometri de infrastructură de fibră optică FTTH de foarte mare viteză, un rezultat pe care, cu puțini ani în urmă, puțini și l-ar fi imaginat. Profitând de o expertiză consolidată în prezent în această privință, continuăm să analizăm cu mare atenție oportunitățile de a crea valoare în alte zone geografice, inclusiv prin modelul Stewardship, sprijinind intensificarea interconectării într-un context de creștere dinamică, favorabilă incluziunii și sustenabilă”, spune Francesco Starace, Chief Executive Officer și Director General al Enel.

Mai exact, 40% din capitalul social al Open Fiber a fost vândut către Macquarie Asset Management pentru o valoare de aproximativ 2,19 de miliarde de euro, dintre care aproximativ 79 de milioane de euro reprezintă un comision calculat de la 1 iulie 2021 și până la închiderea tranzacției. Această contraprestație include transferul a 80% din partea Enel din împrumutul acționarilor acordat Open Fiber, inclusiv dobânda acumulată, în valoare de aproximativ 248 de milioane de euro.

Totodată, 10% din capitalul social Open Fiber a fost vândut către CDPE pentru o valoare de aproximativ 534 de milioane de euro, din care aproximativ patru milioane de euro reprezintă o taxă calculată de la 1 noiembrie 2021 până la 30 noiembrie 2021. Această contraprestație include transferul a 20% din partea Enel din împrumutul acționarilor acordat Open Fiber, inclusiv dobânda acumulată, în valoare de aproximativ 62 de milioane de euro.

Prin urmare, contravaloarea totală primită de Enel se ridică la aproximativ 2,73 de miliarde de euro, ceea ce a dus la o recunoaștere a câștigului de capital la nivel de Grup de aproximativ 1,76 de miliarde de euro și un efect asupra datoriei financiare nete consolidate de aproximativ 2,42 de miliarde de euro.

sursa foto: Enel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *