Energia regenerabilă globală a crescut în 2020 în cel mai rapid ritm din ultimele două decenii

eoliene, energie regenerabila Sursa foto: Pexels

Capacitatea instalată de energie regenerabilă a crescut anul trecut în cel mai rapid ritm din ultimele două decenii, condusă de China, și va continua să crească în următorii doi ani, arată un raport publicat marți de Agenția Internațională pentru Energie (AIE).

Potrivit instituției de supraveghere a piețelor de energie, sursele regenerabile au fost singura sursă de energie pentru care cererea a crescut anul trecut, după ce restricțiile Covid-19 au afectat consumul tuturor celorlalți combustibili, deoarece restricțiile guvernamentale au închis fabricile, au ținut avioanele la sol și oamenii acasă.

Capacitățile mondiale noi de energie electrică regenerabilă au fost anul trecut cu 45% mai mari decât în ​​anul precedent – cel mai mare salt din 1999 – pe măsură ce fermele eoliene și solare au apărut în marile economii ale lumii, a transmis IEA. Creșterea de 280 de gigawați în 2020 a fost parțial determinată de graba pentru finalizarea proiectelor, înainte de scăderea subvențiilor guvernamentale în China, SUA și Vietnam.

IEA și-a îmbunătățit prognozele de creștere pentru 2021 și 2022 cu aproximativ 25%, estimând un plus de 270 gigawați în capacitate anul acesta și 280 gigawați anul viitor.

Cererea tot mai mare de energie regenerabilă vine pe măsură ce guvernele și companiile din întreaga lume încearcă să reducă emisiile de carbon cu scopul de a limita încălzirea globală.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *