Energie verde. Un producător de bare și țevi din oțel își face centrale fotovoltaice pentru fabricile din Târgoviște

Redacția aug. 2, 2021 0 comentarii
enel x nimet, centrala fotovoltaica

Enel X România, parte a diviziei de servicii energetice avansate a Grupului Enel, construiește două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 2 MWp, pentru producătorul de bare şi ţevi din oțel cromat Nimet Târgoviște.

Proiectul are o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro și presupune livrarea la cheie a două sisteme ce integrează peste 4.100 de panouri fotovoltaice, amplasate la cele două fabrici Nimet din localitățile Lazuri și Târgoviște, județul Dâmbovița.

O altă componentă a proiectului este infrastructura pentru mobilitate electrică, prin instalarea la cele două fabrici a mai multe puncte de încărcare a vehiculelor electrice.

Noile tehnologii ajută la eficientizarea consumului de energie și transformarea business-urilor în uneel mai sustenabile, spune Mirel Jarnea, Head of B2B E-Industries, Enel X România.

„ Cele două centrale fotovoltaice reprezintă un prim pas în demersul nostru, pentru a ajunge la o capacitate fotovoltaică instalată de 6 MW până în 2023”, susține Samy Numan, Managing Director, Nimet. Acesta a menționat că investiția vizează și asigurarea unei predictibilități a afacerii, prin securizarea costurilor cu energia electrică și protejarea de orice eventuală creștere a prețului electricității pe piață.

Sistemele fotovoltaice montate pe acoperișul fabricilor Nimet vor asigura o producție anuală de energie electrică de circa 2.350 MWh, contribuind la reducerea cu 740 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

Sursa foto: Enel X

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *