Eurodeputatul Dacian Cioloș avansează ideea unor modificări legislative privind achiziţiile publice, astfel încât să fie favorizaţi furnizorii de produse locale

Redacția iul. 30, 2021 0 comentarii
rosii ardei mere legume fructe alimentara piata taraba agricultura fermieri pexels

Eurodeputatul Dacian Cioloş avansează posibilitatea unor modificări legislative privind achiziţiile publice, modificări în urma cărora în programele finanţate din bani europeni derulate de autorităţile locale să fie favorizaţi competitorii care furnizează produse locale, transmie News.ro.

Întrebat vineri, într-o conferinţă a Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman, ce probleme au locuitorii din teritoriu, Dacian Cioloş a explicat că una dintre dificultăţi o reprezintă, în mediul rural, valorificarea produselor agricole, care este legată de problema asocierii producătorilor. În acest context, europarlamentarul avansează ideea sprijinirii acestora prin modificări legislative care să îi favorizeze, în achiziţiile publice, pe cei care furnizează produse locale.

„Tot vorbind de valorificarea produselor vrem să vedem, dacă va fi nevoie inclusiv modificări legislative, pentru ca în achiziţiile publice pe care le fac autorităţile locale pentru diferite programe finanţate din fonduri europene, ca de exemplu consumul de lapte şi de fructe – legume în şcoli, în criteriile de achiziţii publice să poată să fie introdus şi criteriul acesta al achiziţiilor locale, adică să primească punctaj producătorii sau cei care vând produse de la nivel local, ca să putem stimula comercializarea produselor locale. Deci, la genul acesta de măsuri ne gândim şi astfel de măsuri pot fi puse în valoare”, a afirmat Dacian Cioloş.

El mai spune că fermierii, în colaborare cu consiliile locale, pot gândi modalităţi pentru valorificarea producţiilor la nivel local.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *