Eurostat: Aproape trei sferturi dintre utilizatorii de internet din UE au gestionat accesul la datele lor personale online în 2023. România se numără printre țările cu cele mai mici procente: 52%

telefon, smartphone, roaming, apel, internet, date mobile, strada

Aproape trei sferturi (73%) dintre utilizatorii de internet din Uniunea Europeană au gestionat într-un fel sau altul accesul la datele lor personale online în 2023, conform unei statistici publicate de Eurostat. România se numără printre țările cu cele mai mici procente.

În 2023, doar 36% dintre utilizatorii de internet din UE au citit declarațiile privind politica de confidențialitate înainte de a furniza date cu caracter personal.

Mai mult de jumătate (54%) dintre utilizatorii de internet au refuzat să permită utilizarea datelor cu caracter personal în scopuri publicitare și puțin peste jumătate (51%) au restricționat sau au refuzat accesul la locația lor geografică. În plus, 41% au limitat accesul la profilul lor sau la conținutul de pe rețelele de socializare sau la spațiul de stocare online partajat.

În ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal pe care le-au partajat, doar 35% au verificat dacă site-ul web pe care au furnizat datele lor personale este sigur.

Dacă luăm în considerare toate aceste metode de control al utilizării datelor cu caracter personal, aproape trei sferturi (73%) dintre utilizatorii de internet din UE au gestionat într-un fel sau altul accesul la datele lor personale online în 2023

Ponderea utilizatorilor de internet care au gestionat accesul la datele lor personale în 2023 a variat în funcție de țările UE. Cele mai mari ponderi au fost observate în Finlanda și în Țările de Jos (ambele 93%), urmate de Cehia (89%). În schimb, cele mai mici ponderi au fost înregistrate în România (52%), Letonia (55%) și Slovenia (57%).

Internet users who managed access to their personal data, % of people who used internet in the 3 months prior to the survey, 2023. Chart. See link to full dataset below.

Sursa foto: Unsplash / John Tuesday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *