Evergent Investment ar putea primi vineri aprobarea pentru PUZ-ul unui proiect rezidențial din Iași, care va include cel mai înalt bloc din oraș

everland

Consiliul Local Iași va dezbate vineri 28 ianuarie și va vota contra sau pentru aprobarea unui PUZ depus de Agroland Capital (acum Everland SA) pentru proiectul imobiliar Everland din oraș, dezvoltat de Evergent Investment, fostul SIF Moldova.

Planul urbanistic zonal (PUZ), depus de Agroland Capital, a trecut prin toate etapele de avizare necesare, cu excepția acordării PUZ-ului și emiterii autorizației de construcție. În consecință, lucrările de construcție pentru acest proiect ar putea fi demarate în cursul primului trimestru din acest an.

Planul urbanistic al viitorului proiect Everland prevede construirea unui ansamblu multifuncțional cu locuințe colective, birouri, servicii și alte funcțiuni. De altfel, proiectul este împărțit în două subzone,1, care va avea un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter și 20 de etaje (înălțime maximă 75 metri) – locuințe colective, servicii compatibile locuirii, comerț și birouri, construit pe un teren de 13.240 mp.

Apoi, subzona 2, cu un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter și 16 etaje (înălțime maximă 60 metri) – locuințe colective și servicii compatibile locuirii,dezvoltat pe un teren de 12.347 mp.

Sursa foto: Everland

La finalizare, proiectul va include cea mai înaltă clădire din Iași, în prezent aceasta fiind turnul Palas de 73 de metri și va fi dezvoltat pe un teren de 2,55 de hectare cumpărat de la Iașitex SA.

„În cadrul proiectul imobiliar Iași, derulat prin Everland SA, am achiziționat activele Iasitex SA, un teren în suprafață de 2,55 ha și o clădire administrativă (P+8) cu o suprafață construită desfășurată de 4.600 mp, poziționate în zona centrală a orașului. Analizele și proiecțiile noastre detaliate au vizat atât calitatea și locația activelor achiziționate, cât și potențialul semnificativ de dezvoltare imobiliară într-o zonă de prim interes a unui minicartier”, au transmis oficialii Evergent Investment.

Alte investiții ale Evergent Investment

Proiectul ”Ferma de afine”, deținut de companie, și derulat prin Agrointens SA este lider de piață în producția de afine în România, cu o suprafață cultivată de 82 ha și programată să se extindă.

Fructele se vând pe piața europeană prin lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie, Germania și România. Agrointens își consolidează poziția de lider prin eficientizarea logisticii, introducerea digitalizării în ferme, îmbunătățirea costurilor și dezvoltarea de noi ferme.

De asemenea, Evergent Investment a derulat prin Țesătoriile Unite proiectul rezidențial Baba Nova Residence, cu 363 de apartamente, demarat în 2016 și vândut în totalitate până în 2020, de pe urma căruia a obținut  35 de milioane de euro.

Între activele companiei se mai numără o participație de 37% din mall-ul de proximitate Veranda Mall deținută prin intermediul Professional Imo Partners SA și Nord SA. În 2019 s-a finalizat etapa de extindere, cu circa 6.300 mp, cu zona dedicată galeriilor comerciale și un cinema multiplex dotat cu 12 săli de proiecție, suprafața închiriabilă ajungând la aproximativ 34.000 mp.

În septembrie 2021, grupul de investiții mai deținea 50% din proiectul rezidențial Atria Urban Resort, prin Străulești Lac Alfa SA. Ansamblul rezidențial  include 1.381 apartamente, situat în zona de NV, în vecinătate cu Colosseum Retail Park.

Este un concept nou de comunitate rezidențială, realizat în colaborare cu compania JTP London, ce a adus elemente de noutate în domeniul amenajării teritoriului, dezvoltarea social – comunitară și amenajarea peisagistică, cu grădini interioare, locuri de parcare supraterane, de o arhitectură armonioasă ce amintește de complexele de vacanță. În acest moment este finalizată construcția Fazei 1 (160 apartamente), fiind vândute 92% dintre apartamente. Faza 2 a demarat în decembrie 2019 și au fost încheiate antecontracte pentru circa 33% dintre apartamente.

Dincolo de piața imobiliară, Emergent Investment mai deține 73% din Mecanică Ceahlău, producător român cu 100 de ani de tradiție și experiență în echipamente agricole și cu un portofoliu extins de produse. Astfel, portofoliul companiei este adaptat permanent  și cuprinde toată gama de utilaje necesară lucrărilor de prelucrare a terenului, semănat, întreținere culturi și se adresează tuturor categoriilor de ferme. Extinzându-și modelul de business, Mecanică Ceahlău a devenit distribuitorul în România a produselor de top din domeniul agriculturii, cum sunt tractoarele Steyr, remorci, mașini de erbicidat Projet, încărcătoare frontale Stoll.

De asemenea, în portofoliul companiei mai sunt acțiuni ale Băncii Transilvania, care reprezintă 38,2% din acesta, Romgaz, Aerostar Bacău sau BRD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *