Evergent Investment vrea să răscumpere 23,1 milioane de acțiuni, adică 2,4 din capitalul social al companiei de investiții

Redacția dec. 20, 2021 0 comentarii
Claudiu Doroș CEO-Cătălin Iancu Deputy CEO Evergent Investments

Consiliul de administrație al Evergent Investments, a convocat Adunarea generală extraordinară și vrea să primească aprobarea unui nou program de răscumpărare de acțiuni proprii prin operațiuni în piață, reducerea capitalului social cu acțiunile răscumpărate în programul anterior și modificarea Actului constitutiv al Evergent Investments în concordanță cu principiile de guvernanță cuprinse în autorizarea că fond de investiții alternative.

“Ne-am programat că obiectiv major să reducem discountul dintre activul net și prețul de tranzacționare. Prin noul program de răscumpărare a acțiunilor proprii, al șaselea, urmărim acest obiectiv și continuăm să oferim acționarilor noștri beneficii cum ar fi creșterea cererii de acțiuni cu efect asupra lichidității și a profitului pe acțiune, ori creșterea ponderii deținerii în capitalul social al acționarilor care decid să nu vândă. De asemenea, posibilă creștere a cotației bursiere va contribui la randamentul de tip total return pentru portofoliile acționarilor noștri (apreciere de capital plus dividend). Suntem hotărâți să creștem performanță companiei și a acțiunilor prin investiții responsabile și profitabile, dar și conform principiilor Codului nostru de guvernanță corporativă care prevede programe de răscumpărare urmate de reducerea capitalului social, în cazul unui discount de tranzacționare mai mare de 25% pentru o perioada mai mare de un an. Principiul care ne ghidează este să situăm interesele acționarilor în centrul a tot ceea ce facem printr-o disciplină a procesului decizional și un accent constant pe performanță pe termen lung”, declara Claudiu Doros, Președinte și Director general al Evergent Investments.

Ordinea de zi a Adunării generale extraordinare a acționarilor Evergent Investments propune următoarele:

Aprobarea modificării și completării Actului constitutiv al Evergent Investments SA.

Aprobarea reducerii capitalului social de la 98.121.305,10 lei la 96.175.359,20 lei, respectiv cu suma de 1.945.945,90 lei, că urmare a anulării unui număr de 19.459.459 acțiuni proprii dobândite de către societate, în conformitate și motivat de Hotărârea AGEA nr. 3 din 29.04.2021.

Aprobarea unui program de răscumpărare în vederea reducerii capitalului social, prin anularea acțiunilor, a unui număr de maxim 23.100.000 acțiuni, reprezentând 2,402% din capitalul social, care va rezultă după reducerea programată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.