Evergrande Auto, nevoit să vândă acțiuni pentru a aduna capital cu o reducere de 20%, din cauza problemelor gigantului imobiliar chinez

Redacția nov. 11, 2021 0 comentarii
evergrande

Evergrande New Energy Vehicle intenționează să adune capital prin emiterea mai multor acțiuni pentru șase investitori. Mai exact, aproximativ 174,8 milioane de acțiuni la 2,86 dolari fiecare vor fi plasate pentru venituri brute așteptate de aproximativ 500 milioane de dolari.

Compania intenționează să utilizeze încasările pentru cercetare și dezvoltare și producție de vehicule. Dar strângerea de capital are un preț: prețul de închidere al Evergrande New Energy Vehicle a fost marți de 3,57 dolari, astfel, prețul cu care va fi lansată emisiunea reprezintă o reducere de aproape 20%.

Faptul că Evergrande Auto trebuie să acorde o astfel de reducere investitorilor este cauzat și de situația financiară companiei-mamă Evergrande Group. Deși grupul imobiliar aflat în dificultate a subliniat că dorește să rămână în proiectul mașinii electrice și mai degrabă să transforme mașinile electrice în activitatea de bază a companiei în termen de zece ani, se pare că investitorii nu au încredere deplină în aceste afirmații.

După cum s-a raportat, primul model electric al Evergrande New Energy Vehicle a fost recent listat oficial în catalogul Ministerului Chinez al Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT) și este programat să intre în producție la începutul anului 2022.

Sursa foto: CarNewsChina, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *