EXCLUSIV Continental spune că deși a închis fabrica din Kaluga (Rusia), e capabil să-și îndeplinească obligațiile de aprovizionare pentru producătorii auto

Continental

Producătorul de componente auto german Continental, activ și în România, lucrează la identificarea zonelor în care poate crește producția pentru a compensa pierderea producției de la fabrica sa de la Kaluga din Rusia, unde producția a fost suspendată.

Furnizorul a vândut anterior bunuri de la uzina Kaluga, care realizează produse din cauciuc, anvelope și plastic, pentru țările învecinate, precum și pentru deservirea pieței interne, a declarat miercuri CEO-ul Nikolai Setzer.

Contactată de Economedia, compania a transmis că monitorizează situația actuală foarte îndeaproape și revizuiește în mod constant toate opțiunile disponibile.

„Acest lucru se aplică în special lanțurilor noastre de aprovizionare cu materii prime, transportului de bunuri și bunuri și efectelor sancțiunilor impuse ca urmare a conflictelor armate. În prezent, suntem capabili să ne îndeplinim obligațiile de aprovizionare. Ca urmare a războiului împotriva Ucrainei, Continental a decis să suspende pentru moment producția în fabrica din Kaluga. Continental nu are o fabrică în Ucraina”, transmit pentru Economedia oficialii Continental.

Continental a anunțat săptămâna trecută că a suspendat producția la fabrică din cauza invaziei ruse a Ucrainei și a oprit importurile și exporturile către și din Rusia.

„Veniturile din Rusia reprezintă mai puțin de 1% din veniturile globale”, a adăugat directorul financiar Katja Duerrfeld. Compania nu deține nicio fabrică în Ucraina.

Compania e prezentă și în România, unde deține  şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Și Bosch și-a închis fabrica din Krakovets, Ucraina, iar echipa locală de management este în contact regulat cu angajații „pentru a discuta situația și cum să procedeze”, a anunțat compania. Închiderea fabricii survine din cauza nesiguranței cauzate de atacul rus asupra Ucrainei. Contactată de Economedia, compania nu a oferit niciun răspuns până la publicarea acestui articol.

Sursa foto: Continental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *