EXCLUSIV După proiectul rezidențial 303 by Rădăcini de 15 mil. euro, Rădăcini Estate va dezvolta două parcuri comerciale, unul industrial și încă un proiect rezidențial

303 by radacini

Rădăcini Estate, divizia imobiliară a grupului Rădăcini, a început recent construcția celui mai nou ansamblu rezidențial din portofoliu – 303 by Rădăcini, amplasat în Sisești, în sectorul 1 al Capitalei și în care va investi 15 milioane de euro. Compania plănuiește și dezvoltarea a două parcuri comerciale – unul în Pipera, care va cuprinde doi retaileri și o galerie comercială, și unul în Chitila, unde compani va construi, de asemenea,  și un parc logistic.

Ansamblul 303 by Rădăcini este construit pe o suprafață de 6.000 mp și numără 74 unități locative – sudiouri, apartatamente de câte 2 sau 3 camere și patru duplexuri –, respectiv 94 locuri de parcar, arhitect fiind apreciatul Dorin Ștefan. Pentru a optimiza cât mai mult spațiul și a oferi intimitate locatarilor, arhitectul a ales o dezvoltare în volume descrescătoare ca înălțime spre lac, alături de un concept diferit de spaţii comune, cu acces spre apartamente din exterior.

„Început înainte de pandemie, această rezolvare cu intrarea în apartamente dintr-o cursivă, evitând coridorul închis, se înscrie în tendința actuală de a găsi rezolvări arhitecturale și funcționale care să evite aglomerarea de persoane în spații închise. Întregul ansamblu, prin aceste rezolvări funcționale, prin luminozitate și deschidere, degajă o atmosferă de prospețime, securitate și nou”, declară arhitectul Dorin Ștefan.

Conceptul propus de Dorin Ștefan, se adreseză în special familiilor moderne, ce caută deopotrivă intimitate și siguranță pentru locuințele lor. Prețurile pleacă de la circa 95.000 de euro + TVA un apartament de 2 camere, respectiv 131.000 euro + TVA pentru 3 camere.

„Am construit acest proiect având în vedere potențialul extraordinar de dezvoltare al zonei și locația, ce reprezintă o oază de liniște în mijlocul unui oraș aglomerat și agitat. Fiind un spațiu aerisit, cu ieșire la lac și înconjurat de vegetație, ne-am propus să exploatăm unicitatea acestui loc. Venim, totodată, cu un concept inedit, care se bucură de semnătura unuia dintre arhitecții de top ai României, și se adresează unor familii moderne, pentru care detaliile fac diferența în intenția de achiziție”, a declarat Filip Todosia, reprezentant Rădăcini Estate.

Reprezentanții Rădăcini Estate se așteaptă la un procent de vânzare de circa 30% din proiect până la sfârșitul anului curent, respectiv de 100% până în noiembrie 2022. De altfel, în aceeași perioadă aceștia estimează și livrarea proiectului, urmând ca, din 2023, ansamblul să fie ocupat în întregime.

303 by Rădăcini va fi al doilea proiect  al Rădăcini Estate, primul nume reprezentativ din portofoliul companiei fiind Aviației Tower – ansamblu rezidențial localizat în centrul principalului pol de business din București, diferența dintre cele două fiind de poziționare și profil al cumpărătorului. Dacă Aviației Tower se adresează, preponderent, unui public activ, care își dorește să locuiască în apropierea marilor centre de business, proiectul 303 by Rădăcini e destinat, în principal, familiilor care caută intimitate și refugiu în natură, în apropierea unor puncte de interes.

În următoarea perioadă, Rădăcini Estate mizează pe o dezvoltare puternică atât în zona comercială, cât și pe segmentul rezidențial. Compania în plan două parcuri comerciale – unul în Pipera, care va cuprinde doi retaileri și o galerie comercială, și unul în Chitila, unde va construi, de asemenea, și un parc logistic.

„Vom miza în continuare și pe zona rezidențială, iar pe lângă proiectele deja demarate – Aviației Tower și 303 by Rădăcini –  avem în plan cel puțin un proiect rezidențial, a cărui construcție va fi demarată peste aproximativ doi ani. Pentru acest segment avem mai multe variante, printre care un teren pe DN1 și unul în zona Theodor Pallady”, spun oficialii companiei.

Sursa foto: Rădăcini Estate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *