EXCLUSIV Guvernul discută TVA zero la alimentele de bază și supra-impozitarea profitului realizat de furnizorii de gaze și energie electrică

mancare, alimente

Guvernul Ciucă discută introducerea unei cote TVA zero la alimentele de bază (de la 9% în acest moment) și supra-impozitarea profitului ”excepțional” realizat de furnizorii de gaze și energie electrică în 2021, au declarat pentru Economedia.ro surse guvernamentale. Propunerea vine de la PSD, potrivit surselor citate.

De asemenea, PSD vrea ca măsurile anunțate de premierul Ciucă – scăderea TVA pentru energie la 5% de la 19% și compensarea contravalorii certificatelor verzi din facturi – să intre în vigoare de la 1 februarie, nu de la 1 aprilie.

Coaliția PSD-PNL-UDMR va discuta măsurile propuse de PSD în această săptămână.

Pentru a urmări modul în care retailerii respectă scăderea TVA la alimentele de bază la zero, Ministerul Finanțelor va propune o serie de instrumente de control.

În ceea ce privește supra-impozitarea furnizorilor de energie electrică și gaze, PSD vrea ca această măsură să fie simetrică cu supra-taxarea producătorilor.

Foto: Food waste combat, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *