EXCLUSIV Lidl va cumpăra un teren de 12.400 mp de la Imotrust pentru un magazin în Arad

alber holding, imotrust, ared

Dezvoltatorul arădean Imotrust va achiziționa, în Timișoara,  un teren de 3.412 mp cu un preț de 2,25 milioane euro sumă care va fi plătită în două tranșe, 50% la semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare și diferența la semnarea contractului final de vânzare care se va încheia după obținerea autorizației de construire pentru blocul ce urmează a fi dezvoltat pe teren. Compania va vinde un teren de 12.400 mp către Lidl, pentru dezvoltarea unui magazin în Arad.

De asemenea, Imotrust a scos la vânzare un de teren de 15.739 mp situat în cartierul Romana Residence, din Arad la un preț de 557.097 euro +TVA cu o modalitate de plată în tranșe lunare pe o perioadă de maximum 41 luni și un alt teren de 262.849 mp, situat în intravilanul localității Vladimirescu, din județul Arad, la un preț de minimum 2,7 euro/mp (preț fără TVA).

De asemenea, în cursul anului 2020 Imotrust a fuzionat prin absortie, cu Arcvia Minerva S.A. și cu un alt dezvoltator cunoscut din regiune, Alber Holding Management.

Sursa foto: Alber Holding

Strategia companiei include continuarea procesului de consolidare a patrimoniului Imotrust prin fuziunea cu alte societăți, dezvoltarea primelor etape din proiectul rezidențial în suprafață de aproximativ 9 ha din localitatea Vladimirescu, obținerea unui PUZ aferent unui proiect rezidențial cu o suprafață de aproximativ de 14,5 ha.

Imotrust vrea să obțină PUZ și pentru 12.400 mp de teren care va fi vândut către retailerul Lidl în vederea construirii unui magazin în cartierul Via Carmina și va continua procesul de promovare și lichidare a terenurilor pentru care nu sunt planificate dezvoltări viitoare.

Compania va împărți terenurile de 9 și 14,5 hectare în loturi pe care le va vinde sau va dezvolta locuințe la cerere pe respectivele amplasamente.

În prima jumătate a anului, Imotrust a obținut o cifră de afaceri de 19,2 milioane de lei și o pierdere de 370.779 lei.

Interesant e că Imotrust a luat un împrumut de la Bermo Real Estate Development&Investment cu care a fost rambursat un credit către Banca Transilvania, împrumut cu o dobândă mai mică decât cea percepută de banca finanțatoare.

De asemenea, datoriile companiei au scăzut de la circa 48 de milioane de lei anul trecut, la 19 milioane de lei în prima jumătate a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *