EXCLUSIV Sondaj The Center: Orange, cea mai corectă companie de telecomunicații în relația sa cu abonații / Vezi cum stau în top Vodafone, Digi și Telekom

Elena Deacu iun. 16, 2021 2 comentarii
antena, comunicatii, telecomunicatii, tehnologia 5g Sursa foto Pixabay

Vodafone este compania despre care cei mai mulți români au o părere bună, însă Orange este cea mai corectă companie de telecomunicații în relația sa cu abonații, sunt de părere românii chestionați într-un sondaj The Center pentru Economedia, privind percepțiile publice asupra pieței de telecomunicații.

43% dintre respondenți au o părere bună despre Vodafone și doar 11% au o părere proastă despre această companie. Totodată, 40% au o părere bună despre Orange, în timp ce doar 12% au o părere proastă. 35% au o părere bună despre Digi și 6% au o părere proastă. În schimb, doar 34% au o părere bună despre Telekom și 13% au o părere proastă.

Per total, 84% dintre respondenți sunt mulțumiți de compania la care sunt abonați, 6% nefiind mulțumiți.

Întrebați dacă aceste companii multinaționale ar trebui să plătească toate taxele statului român și nu altor țări, 73% au răspuns afirmativ, iar 6% au răspuns negativ.

În ceea ce privește cunoștințele despre 5G, 63% dintre respondenți au spus că știu în ce constă trecerea la această tehnologie, 23% au spus că nu știu, 12% nu pot aprecia, iar 2% nu răspund.

Referitor la tarifele practicate de operatorii de telefonie fixă și mobilă din România, 63% spun că acestea sunt „nici mari, nici mici”, 18% apreciază că sunt mari, iar 11% spun că sunt mici.

Întrebați, printr-o întrebare deschisă, care consideră că este cea mai corectă companie de telecomunicații în relația sa cu abonații, 21% dintre respondenți au indicat Orange, 17% Vodafone, 13% Digi și 10% Telekom.

Cercetarea a fost realizată în Municipiul București, în perioada 10 – 15 iunie 2021, pe un eșantion probabilist, aleator simplu de 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice).

Raport iunie 2021 – piață telekom

Comentarii

  1. La mine, telekom are cel mai bun 3G. Mă pot uita la filme HD fără probleme. Cu Vodafone am probleme doar în casă. Nu pot sta în ploaie pentru semnal de la vodafone, că așa vor ei.

  2. Daca sondajul este facut doar in Bucuresti, e nerelevant! De ce? Pentru ca Orange este cam pe ultimul loc la abonati aici. Cred ca iesea mult mai mare diferenta in favoarea Orange la nivel national!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *