EXCLUSIV Star Residence Invest, primul REIT înființat în România, vrea să facă o majorare de capital de circa 19 milioane de lei

impact, star residence invest Sursă foto: Impact SA

Star Residence Invest, primul REIT – companie care investește în apartamente pe care le închiriază ulterior, și în care poate investi oricine, vrea să realizeze o majorare de capital, prin vânzarea a maximum 96,1 milioane de acțiuni. Majorarea de capital se va derula în două faze, la un preț de 0,2 lei acțiune pentru prima etapă și 0,218 lei a doua și ar putea ajunge la 19,2 milioane de lei.

Compania are un portofoliu compus din 12 apartamente de 4 camere, cu o suprafață construită de 124 mp, 2 apartamente de 3 camere cu o suprafață construită de 95 mp și 26 de parcări, aflate în cartierul rezidențial Greenfield Băneasa.  

Activele fac obiectul unui contract de închiriere din luna noiembrie 2020, pentru o perioadă de 5 ani, la un randament brut de 11%/ an.

Majorarea capitalului social al societăţii, cu suma de 19,2milioane de lei, se va face prin emisiunea unui număr de 96.100.000 acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,2 lei, cu aport în numerar. Astfel, capitalul social al societăţii se va majora de la suma de 9,6 milioane de lei, respectiv 48 milioane de acţiuni, la maximum 28,83 milioane de lei, respectiv maxim 144,15 milioane de acţiuni.

În prezent, principalul acționar este BRK Financial Group din Cluj Napoca, cu 23,9% dintre acțiuni urmat de dezvoltatorul Impact SA, care a fondat REIT-ul, cu 22,3%, Ion-Gheorghe Manea, cu 13,1% și alți acționari cu 40%.

Probabil, portofoliul de apartamente al Star Residence Invest va crește cu câteva zeci de apartamente în urma majorării de capital gândită de oficialii companiei.

Potrivit prospectului, acţiunile rămase nesubscrise după oferirea acestora în etapa a doua, a plasamentului privat vor fi anulate prin decizia administratorului unic al societăţii prin care se constată rezultatele majorării capitalului social şi prin care se aprobă modificarea Actului constitutiv, care se va raporta la acţiunile efectiv subscrise în cele două etape ale majorării.

Sursă foto: Impact SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *