Expert bulgar, despre explozia de la Crevedia: Incidentul din România s-a petrecut când GPL a fost transferat dintr-o cisternă într-alta/ „Nici în Bulgaria nu se procedează astfel şi practic este absolut interzis”

Redacția aug. 31, 2023 7 comentarii
incendiu Crevedia, GPL

Expertul bulgar Svetoslav Bencev de la Asociaţia Bulgară de Petrol şi Gaze a comentat incidentul de la Crevedia, în emisiunea „Bulgaria, Europa şi lumea în atenţie”, transmisă de postul de radio Focus. „Incidentul din România s-a petrecut când GPL a fost transferat dintr-o cisternă într-alta, lucru care nu trebuie să se întâmple, transmite Focus News, citată de Rador.

Nici în Bulgaria nu se procedează astfel şi practic este absolut interzis, tocmai din cauza acestui potenţial risc existent şi daunelor foarte grave. De obicei, astfel de riscuri se asumă atunci când există un beneficiu financiar. În acest caz, nu pot spune dacă a existat (un astfel de beneficiu, n.r.), dar în Bulgaria, cu mulţi ani în urmă, a fost depistat un caz similar, în care se făcea transfer dintr-un camion în altul. Staţia respectivă a fost închisă.

Transferul de combustibil dintr-un camion în altul nu era contabilizat de sistemul de control fiscal al Agenţiei Naţionale de Venituri şi, în consecinţă, TVA-ul putea fi evazionat. Factorul principal este financiar”, a comentat Bencev.

Potrivit expertului, problema în România este că nu a existat un control: „Au apărut informaţii privind legături ale proprietarului benzinăriei cu primarul oraşului, ceea ce vorbeşte poate despre un fel de ‘umbrelă’ asupra acestei staţii GPL, dar acest lucru va fi în continuare clarificat de organele de control şi anchetă din România. Aceasta este într-adevăr întotdeauna o combinaţie foarte periculoasă – să faci ceva ce nu trebuie făcut, sub ‘umbrela’ instituţiilor de control”, a subliniat Bencev.

sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Comentarii

  1. Daca esti membru/organ usrist ti se permite sa furi saci cu voturi, sa iti dai singur salariu cat mai mare, sa urli ca descreieratul si sa te dai cu curul de podea on cladirea parlamentului

    • Voturile din saci nu au nici o valoare. S-au încheiat PV în secțiile de votare,s-au rezolvat eventuale reclamații, au fost validate juridic. În sacii ăia poți face ceva… Că..tul îl mâncați voi,
      instigatori ticăloși și mincinoși.

  2. Mama câtă inteligență! Transferul de gaz este interzis dar poate fi un risc asumat daca exista beneficiu financiar. A fost risc asumat. Bun articol, probabil și în elev de clasa a 5-a l-ar fi scris mai bine. Halal ziarist!

  3. Nu stiu daca ar mai fii ceva da spus,s-a tot spus de la revolutie pina acum totul despre furtisagurile cu perdea politica,si mai nou a aparut si globalistii USR,,tot ce se mai poate face este o noua revolutie si indepartarea tuturor partidelor infiintate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *