Fabrica Antibiotice Iași a câștigat un contract de 11 milioane euro cu ministerul Sănătății din Marea Britanie

Antibiotice Iasi

Fabrica Antibiotice Iași, controlată de stat, a câștigat o licitație de 11 milioane de euro în Marea Britanie pentru livrarea a cinci medicamente antiinfecțioase injectabile destinate spitalelor, potrivit unui comunicat al companiei. Licitația a fost organizată de Ministerul Sănătății din Regatul Unit, livrările vor începe în ianuarie 2022 și se vor întinde pe doi ani. Medicamente pot fi folosite inclusiv în tratamentul suprainfecțiilor bacteriene asociate infectării cu virusul COVID-9, precizează directorul Antibiotice, Ioan Nani.

“Contractul recent încheiat are o valoare de 11 mil de euro, ceea ce ne permite consolidarea în perspectivă a afacerii, cât și reconfirmarea statutului de producător de medicamente acceptat de una dintre cele mai mari piețe reglementate din Europa de Vest … Este o dovadă în plus că și în țara noastră se poate face performanță, că România are viitor!”, a declarat Nani.

Accesarea pieței Regatului Unit face parte din strategia de expansiune teritorială a Antibiotice și se înscrie în Planul de Organizare și Dezvoltare Strategică al companiei pe termen lung, mai spun reprezentanții companiei. Antibiotice are în derulare proiecte în țări precum Brazilia, Australia și țări din Europa de Nord (Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca) care vor permite dezvoltarea prezenței companiei în aceste piețe și vor determina vânzări importante.

În ultimii ani, Antibiotice a câștigat licitații importante pentru medicamente antiinfecțioase în Statele Unite ale Americii, unde asigură o bună parte din consumul de produse de profil din această piață, Europa de Vest, Asia de Sud Est precum și licitația organizată de Comisia Europeană (2020) prin care se asigură țărilor membre stocurile necesare cu antibiotice betalactamice în pandemie.

Compania este controlată de stat, prin Ministerul Sănătății, și este listată la Bursa de Valori.

Antibiotice Iași / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.