Facebook anunță redeschiderea birourilor, dar și prelungirea telemuncii

Mark Zuckerberg

Facebook a anunțat că angajații săi vor avea posibilitatea de a lucra de acasă pe termen lung, inclusiv cei din străinătate, o decizie opusă celei luate de Apple, care încearcă să-și determine salariații să revină la birouri, scrie Le Figaro.

Începând cu 15 iunie, salariații Facebook care își pot îndeplini sarcinile de la distanță pot pereniza telemunca, a precizat miercuri gigantul rețelelor sociale.

„Considerăm că modul nostru de a lucra contează mai mult decât locul în care ne aflăm”, a spus un purtător de cuvânt. „Dorim să fim locul în care oamenii pot da ce e mai bun din ei asigurând în același timp o experiență omogenă pentru toți angajații noștri, indiferent unde se află”.

Anul trecut Twitter a oferit angajaților posibilitatea de a lucra de acasă pe termen nedefinit. PDG-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat că jumătate dintre angajații platformei vor putea lucra de acasă în zece ani.

Google și Microsoft mizează și ele pe sisteme hibride. Apple dorește însă ca salariații săi să revină la birou cel puțin trei zile pe săptămână, din toamnă, dar producătorul iPhone se conftruntă cu rezistența angajaților. Mai multe zeci de salariații ai gigantului californian și-au exprimat scepticismul în fața acestei idei. „Fără caracterul inclusiv care permite flexibilitatea, mulți dintre noi au sentimentul că trebuie să aleagă între fie familiile noastre, bunăstarea noastră și capacitatea de a face ce e mai bun la muncă, fie să facă parte din Apple„, potrivit unei scrisori semnate de 80 de salariați și adresată Apple.

 

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.