Facultatea de Cibernetică de la ASE va oferi un master specializat în inteligență artificială și analiză avansată de date

Redacția iul. 29, 2021 0 comentarii
Creier - inteligență artificială Pixabay

Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE anunță actualizarea conținutului programului de Master Baze de Date – Suport pentru Afaceri pentru a echipa studenții cu noi abilități necesare în prezent pe piața muncii: Analiza Avansată de Date și Inteligență Artificială.

„În contextul celei de-a 4-a revoluții industriale, obiectivul principal al facultății este de a fi relevantă pentru studenții noștri; prin urmare, cu sprijinul SAS, vom oferi un program de Masterat de ultimă generație, cu elemente de Inteligență Artificială și Analiză Avansată de Date, care îi va ajuta pe absolvenții noștri să își dezvolte abilitățile în Data Science pentru a răspunde nevoilor actuale ale pieței”, a menționat Bogdan Iftimie, Prof. Dr. Vice-decan al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică.

Pe parcursul celor 4 semestre, studenții vor studia intens tehnologii de Analiză Avansată, vor participa la programe de intership în Data Science și vor obține certificări SAS internaționale, permițându-le să-și construiască o bază de cunoștințe puternică pentru a se alătura companiilor de top după absolvire. Cursuri precum Programare SAS, integrare Python cu software comercial, Machine Learning, data mining, visual analytics, studii de caz și scenarii reale din industrie, acces gratuit la software și multe altele creează premisele pentru ca studenții să obțină experiență relevantă în Analiza Avansată de Date.

„Suntem încântați să avem șansa de a oferi un program inovator de Masterat, care să se concentreze pe nevoile actuale ale pieței. România a avut întotdeauna un decalaj între programele academice și cerințele industriei, prin urmare, parteneriatul nostru cu SAS reduce acest decalaj și ne oferă posibilitatea de a fi relevanți pentru piața din România. Astăzi, predăm un program de Masterat în Analiză Avansată de Date și AI similar cu universitățile de top din Europa”, a declarat Iuliana Botha, Conf. Univ. Dr. Director al Programului de Master Baze de date – Suport  pentru Afaceri.

Programul va fi așadar sprijinit de SAS, una din cele mai mari companii din lume de in Analytics. Programul face parte din angajamentul companiei de a pregăti 5.000 de specialiști Data Science până în 2025, pentru a accelera transformarea digitală în România și pentru a crea o forță de muncă competitivă.

Foto: Creier - inteligență artificială. Sursa: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *