Fiat ar putea readuce la viață modelul Panda, dar cu propulsie electrică

fiat Sursa foto: Fiat

Fiat ar putea aduce înapoi modelul Panda ca parte a planului de a deveni o marcă de mașini complet electrice până în 2030. Potrivit unui raport din presa britanică, pentru următorii cinci ani sunt planificate lansarea unui subcompact, a unui SUV și, eventual, alte variante, care vor fi vândute și în variantă electrică.

Modelele urmează să se bazeze pe conceptul Centoventi, pe care Fiat l-a dezvăluit în 2019 ca o avanpremieră a unui vehicul electric low-cost. În 2020, Fiat a anunțat că intenționează să introducă în producție conceptul Centoventi.

După cum spune Olivier Francois, CEO al mărcii Fiat, pentru revista britanică Auto Express, viitoarea gamă de modele electrice a companiilor italiene se va baza pe doi piloni: O familie de modele bazată pe modelul electric 500, care va fi plasat ca o ofertă „orientată spre stil”. . Pe de altă parte, a doua familie de modele bazată pe Centoventi va pune accent pe mașinile practice, precum cele produse de Dacia.

„Ceea ce este sigur este că acum am opțiunea de a inventa un nou nume sau de a mă întoarce la un nume din trecut”, a spus Francois. „Înclin mai mult spre al doilea pentru că avem cu adevărat aceste șabloane favorabile, cu o mulțime de clienți mulțumiți.” Șeful Fiat a lăsat deschis dacă un model practic de vehicul electric din segmentul B ar putea deveni un nou Punto sau un „Super Panda”, susține Olivier Francois.

Potrivit Auto Express, noile modele urmează să iasă pe piață încă din 2023 și vor fi construite la uzina Tichy din Polonia. Prin urmare, modelele Fiat vor „utiliza probabil aceeași arhitectură Stellantis CMP” ca un Peugeot e-208 – și nu se vor baza pe viitoarea platformă de mașini mici STLA Small.

Fiat vrea să devină un brand complet electric până cel târziu în 2030. Nu există încă un an exact, ținta este o trecere la electric  între 2025 și 2030. În vară se spunea că Fiat va deveni electric de îndată ce mașinile electrice vor fi mai ieftine în general decât mașinile cu ardere internă – pentru că până atunci nu ar mai exista un motiv rațional pentru a cumpăra o mașină pe benzină.

Sursa foto: Fiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *