Final de drum pentru Internet Explorer: Microsoft va elimina în 2022 browser-ul din Windows 10

Internet Explorer

Gigantul american Microsoft a anunţat că va elimina vechiul şi mereu nesigurul browser din cadrul sistemului său de operare, la jumătatea anului viitor, potrivit news.ro.

Internet Explorer se apropie de capătul drumului. 15 iunie 2022 este data limită până la care browser-ul, care cândva domina piaţa, va mai face parte din Windows 10.

În ultimii ani, Microsoft a tot eliminat bucăţi ale browser-ului care există de mai bine de un sfert de secol. Acum, s-a ajuns la ultima bucată, numită Internet Explorer 11.

Internet Explorer trebuia să dispară de mult, mai ales că Microsoft are acum un nou browser, Edge. Compania americană a trebuit, însă, să găsească un compromis între siguranţa sistemului de operare şi nevoile companiilor.

Pe de o parte, prezenţa lui Internet Explorer în Windows 10 reprezintă doar o sursă de probleme de securitate pentru majoritatea utilizatorilor. Pe de altă parte, există companii ale căror aplicaţii nu pot funcţiona fără motorul de Internet Explorer.

Aşa se face că şi după 15 iunie 2022 va exista o excepţie. Internet Explorer va continua să facă parte din versiunile de Windows 10 încadrate în Long-Term Servicing Channel. Acest canal de distribuţie este folosit de dispozitivele care trebuie să rămână nemodificate în timp, precum sisteme de control aerian sau scannerele cu rezonanţă magnetică din spitale.

Utilizatorii care încă folosesc Internet Explorer, fără să aibă un motiv temeinic în acest sens, sunt încurajaţi să treacă la Edge sau la alt browser modern.

Edge, noul browser Microsoft, include un mod de compatibilitate cu aplicaţiile şi site-urile create pentru Internet Explorer, despre care Microsoft spune că va fi suportat cel puţin până în 2029.

 

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *