Final de săptămână cu record de vaccinări anti-COVID-19 în România, în prag de restricții

coada la vaccinare

 

Peste 170.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză în ultimele două zile, conform datelor anunțate de platforma Ro Vaccinare. Cu recorduri de decese cauzate de COVID-19 și în coada clasamentului vaccinării, alături de Bulgaria, România a ajuns în criză de locuri de Terapie Intensivă. Suntem în prag de noi restricții și există și propunerea ca angajații să se poată prezenta la serviciu doar cu certificat verde.

Conform datelor din 24 octombrie, 83.504 persoane au fost vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore. În total, 110.539 de persoane au primit vaccinul în ultima zi, numărul total de persoane vaccinate ajungând la 6.417.484. Sunt 5.920.032 de persoane vaccinate cu schemă completă, iar numărul persoanelor vaccinate cu doza a III-a e 706.622.

Potrivit datelor din 23 octombrie, 127.305 de persoane au fost vaccinate în precedentele 24 de ore, dintre care 91.665 persoane au primit prima doză.

Au fost organizate și maratoane de vaccinare, iar oamenii au stat și la coadă pentru a se vaccina.

Cu recorduri de decese cauzate de COVID-19, România se situează pe penultimul loc în Europa în ceea ce privește acoperirea vaccinală, doar bulgarii fiind în urma noastră. ”La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică, potrivit G4Media.ro.

Hotărârea privind noile măsuri restrictive adoptate de Guvern pentru combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 a fost publicată în Monitorul Oficial. Printre măsurile care intră în vigoare de luni: masca devine obligatorie peste tot, sunt interzise evenimentele private, apar restricții la magazine, iar accesul în zonele care nu sunt considerate esențiale se face cu certificatul verde de vaccinare sau dacă persoana a trecut prin boală. Lista completă poate fi consultată AICI.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri o hotărâre prin care propune ca angajații la stat și cei din clădiri de birouri private să poată avea acces la job doar cu Certificatul verde – adică dacă fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

 

Sursa foto: Ro Vaccinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *