Firma care construiește un complex rezidențial pe plaja de la Corbu, amendată de Garda de Mediu și obligată să oprească lucrările

corbu Sursa foto: Garda de Mediu

Firma care construieşte un complex rezidenţial de locuinţe pe plaja de la Corbu, în zona ariei protejate a Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, a fost amendată cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, scrie Agerpres. Pe lângă sancţiunea contravenţională de 50.000 de lei dată de poliţişti, pentru diverse nereguli şi i s-a impus să sisteze activitatea de construcţie şi să aducă terenul la starea iniţială.

Garda de Mediu Constanţa a informat, vineri, că pe 10 martie comisari ai Comisariatului Judeţean Constanta şi Comisariatului Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării au verificat împreună cu un reprezentant al IPJ Constanţa două proiecte imobiliare pe plaja de la Corbu.

“S-a constatat că nu sunt respectate prevederile din acordurile de mediu emise de APM Constanţa. Societatea a fost amendată cu 100 mii lei şi sancţiune complementară de desfiinţare lucrări şi aducerea terenului la starea iniţială. (…) Desfiinţare lucrări – termen 15.04.2022”, a transmis Garda de Mediu Constanţa, menţionând, referitor la nereguli, că “nu s-a respectat varianta aprobată prin acordul de mediu, fundaţiile s-au realizat din piloni de beton armat, şi nu din piloni metalici, planşeele nu s-au făcut din grinzi de lemn”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa anunţase anterior că societatea comercială care construieşte un complex de locuinţe pe plaja de la Corbu a fost amendată de poliţişti cu 50.000 de lei, faţă de aceasta fiind dispusă şi măsura complementară de sistare a activităţii de construire a imobilelor, desfiinţarea lucrărilor şi aducerea terenurilor la stare iniţială.

Referitor la complexul rezidenţial aflat în construcţie pe plaja de la Corbu, USR Constanţa a informat că, printr-un răspuns la o interpelare adresată de parlamentari ai formaţiunii politice, Prefectura Constanţa a anunţat că a cerut în justiţie anularea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire emise de primarul comunei Corbu, precum şi suspendarea şi oprirea executării lucrărilor până la soluţionarea pe fond a cauzei.

“Pe 17 februarie 2022, mai mulţi deputaţi şi senatori USR au adresat o petiţie prefectului de Constanta, cerându-i să atace în justiţie actele care stau la baza emiterii autorizaţiilor de construcţie pentru pseudo-satul pescăresc de pe Plaja Corbu, unde se construiesc 18 imobile din beton. După câteva zile, pe 24 februarie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 1240/118/2022 cu această cauză”, a menţionat USR Constanţa, pe pagina de Facebook.

Sursa foto: Garda de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *