Fiscul verifică veniturile obținute din tranzacționarea de criptomonede prin platforme precum Binance în perioada 2016-2021. Inspectorii au descoperit deocamdată 50 de milioane de euro nedeclarați

Redacția iun. 29, 2022 0 comentarii
criptomoneda

Inspectorii antifraudă fiscală au inițiat controale pentru a verifica veniturile obținute în perioada 2016-2021 din tranzacționarea criptomonedelor prin platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX, , anunță Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 cetățeni români, transmite Fiscul. Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omiși de la declarare, parțial sau integral. Până în prezent, pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de cca. 2,10 milioane euro.

În aceeași măsură, au fost identificate și venituri de cca. 15 milioane euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente, mai arată ANAF.

„Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obținute din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile, pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili. Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfășoară sau intenționează să înceapă o astfel de activitate, să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat”, potrivit comunicatului instituției.

Sursă foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.