Florin Cîțu: Cine dorește renegocierea PNRR să meargă la Bruxelles și să vină cu decizia / Când plafonezi preţurile, există riscul de a avea penurie și cozi la magazine

Florin Cîțu sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Fostul premier Florin Cîțu și președinte al PNL a declarat, marți, că cei care doresc renegocierea PNRR cu reprezentanții Comisiei Europene atunci ar trebui „să nu mai stea în România”, să plece la Bruxelles și să vină cu decizia în acest sens.

„PNL a făcut nu doar a vorbit cea mai mare majorare de pensii din istorie. În ce privește renegocierea, trebuie vorbe nu fapte. Cine are puterea să convingă Comisia să nu mai stea în România, să plece să negocieze pentru că pierdem timp. Să meargă la Bruxelles și să vină cu decizia. Eu când am avut nevoie să negociez pentru PNRR, m-am urcat în avion și am plecat să negociez, așa se fac lucrurile. Avem două jaloane importante: legea salarizării și un impact al viitoarei legi, avem un jalon pe pensii și aș vrea să discutăm mai mult despre cum creăm locuri de muncă, e foarte mult de muncă la Ministerul Muncii”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește plafonarea prețurilor, liderul PNL a precizat că există riscul de penurie și de cozi la magazine.

„Vreau să văd cum este fundamentată propunerea despre plafonarea prețurilor și vorbim după aceea.  Atunci când plafonezi prețurile există riscul de a avea o penurie și să avem cozi la magazine”, a spus el.

Cîțu a afirmat că susține o reducere de TVA pentru toate produsele, nu doar pentru unele. „Bineînțeles, întotdeauna vom susține un stat suplu cu taxe mici. Avem un principiu, de a reduce pentru toate produsele și aș susține oriunde, oricând o reducere a impozitelor. Dacă va fi oportun pentru un produs, de ce să nu o facem pentur toate”, a precizat el.

 

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *