Florin Cîțu, întrebat dacă și-a restituit împrumuturile făcute pentru a plăti avocații în episodul din SUA: „Cred că da. Nu mai știu de unde am luat banii”

G4Media aug. 14, 2021 0 comentarii
florin citu new york (3)

În conferința de presă de sâmbătă, premierul Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști despre un dosar din anul 2008, din Iowa. Jurnaliștii l-au întrebat dacă speța are legătură cu un eventual împrumut, însă prim-ministrul a declarat că nu știe despre ce e vorba, mai ales că în 2008 era deja în România:

Q: Cu cât ați vândut mașina? Mai este un dosar în 2008, apare tot în Iowa, legat de o problemă tot financiară, de un împrumut?
A: Acolo nu am nici o explicație. În 2008 eram deja în România, deci chiar nu știu despre ce e vorba. Mașina cred că am vândut-o cu 1.500 de dolari, era veche, era de prin 1988.

Ulterior, jurnaliștii l-au întrebat dacă dosarul din 2008 are legătură cu un împrumut nerestituit de premier. Cîțu nu a oferit un răspuns pozitiv sau negativ ferm, spunând că ”nu crede” că dosarul ar avea legătură cu un împrumut nerestituit:

Q: Dosarul din 2008 ar putea avea legătură cu împrumutul nerestituit?
A: Nu cred, totuși au trecut atâția ani.

Premierul a fost întrebat punctual dacă și-a restituit împrumuturile făcute pentru a plăti onoarariul avocaților care l-au reprezentat în episodul condamnării în SUA și a răspuns, din nou, evaziv: ”Cred că da”. Cîțu a mai spus că nu mai știe de unde a luat banii pentru a plăti împrumutul:

Q: De unde ați plătit avocații?
A: Am vândut mașina și cred că m-am împrumutat la bancă.

Q: Ați plătit împrumutul ulterior?
A: Da, cred că da.

Q: De unde ați luat banii?
A: Nu mai știu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *