Florin Cîțu: Tronsonul Pașcani – Siret de pe A7 va fi autostradă, nu drum expres. Până la finalul anului vom avea și studiile de fezabilitate

autostrada, sibiu pitesti

Premierul Florin Cîțu a anunțat vineri că secțiunea Pașcani – Siret din A7 Autostrada Moldovei va fi autostradă, nu drum expres, urmând ca studiile de fezabilitate să fie gata până la finalul anului. Finanțarea va fi făcută din fonduri europene.

„Avem varianta finală pentru Autostrada 7 Paşcani – Suceava – Siret, pe unde va trece. Partea a doua, foarte important, le-am cerut şi consultanţilor, până la finalul anului vom avea şi studii de fezabilitate pentru această porţiune. Partea a treia, vom avea indicatori economici care vor arăta că trebuie să fie autostradă, asta a fost discuţia. Înţeleg de la consultanţi că se va trece de la drumul expres la autostradă pentru Paşcani-Siret. Şi finanţarea de a merge pe fonduri europene pentru această porţiune. Prima parte, până la Paşcani sunte în PNRR, pe fonduri europene. Eu zic că vestea cea mai bună este că avem varianta finală, avem studiul de fezabilitate până la finalul anului şi voi avea şi indicatorii tehnico-ecnomici care să transforme drumul expres în autostrada. Proiectul de la Siret a început anul trecut, când eram ministru de Finanţe, şi îl continuăm”, a afirmat Florin Cîţu, vineri la Suceava.

Întrebat când va fi finalizată A7, prim-ministrul a răspuns: „Până în 2026 va fi gata autostrada. Paşcani-Siret vă spun că o să fie mai repede. Vă spun că este mai uşor. Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit”.

În prezent, sunt în curs de elaborare Studiul de Fezabilitate și realizarea proiectelor tehnice pentru tronsoanele Pașcani – Suceava (circa 61 km) și Suceava – Siret (46-59 km), care vor continua Autostrada A7 a Moldovei către granița cu Ucraina.

Contractele în valoare însumată de peste 21 de milioane de lei au fost semnate cu asocierea SEARCH CORPORATION – EGIS, cu termen de finalizare iunie 2022, potrivit Hotnews.

Obiectul contractului scos la licitație de către CNAIR a fost realizarea unui studiuul de fezabilitate și a unui proiect tehnic pentru Drum Expres de la Pașcani la Suceava și Siret, însă în cadrul documentației prestatorul va realiza și un studiu de trafic. Acest studiu de trafic va determina și definitiva profilul transversal / tipul de drum care se va proiecta, dacă va fi un drum expres sau dacă va fi autostradă, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura

Comentarii

 1. Bucata asta Pascani-Şiret e pusa vezi Doamne la completarea coloanei vertebrală a Moldovei.
  Ce daca studiile de trafic nu arata acest lucru.
  E de fapt o găselniță, chiar urgență pentru a ocupa PNRR cu încă un proiect.
  S-a stabilit o suma pentru autostrăzi, si pentru ca nu sunt proiecte fezabile au gasit solutia Autostrada Pascani-Siret.
  Ghinion!
  Primeste Moldova autostrada!

  Oare cate proiecte au fezabile?
  Ca de poezii sunt sătul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *