Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, susține majorarea impozitului pe profitul companiilor

amazon românia

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, afirmă că susține majorarea impozitelor pe profitul companiilor, într-o declarație publicată de grupul său pe Twitter, la câteva zile după ce președintele american Joe Biden a acuzat Amazon că nu plătește impozite pe profit, scrie Le Figaro.

„Susține o creștere a impozitului pentru companii”, a afirmat grupul condus de cel mai bogat om din lume.

Președintele american vrea să majoreze impozitele pentru companii și pentru cei mai bogați american pentru a putea finanța un plan de investiții în infrastructuri de 2.000 de miliarde de dolari.

În urmă cu o săptămână, Joe Biden a afirmat că nu are „nimic împotriva milionarilor și a miliardarilor”, criticând însă „cele mai mari companii din lume, inclusiv Amazon”, care „folosesc diverse trucuri juridice și nu plătesc nici măcar un cent impozit federal pe profit”.

„Susținem viziunea administrației Joe Biden care vrea să realizeze investiții îndrăznețe în infrastructurile americane”, a afirmat Jeff Bezos, cu o avere estimată de Forbes la peste 188 de miliarde de dolari.

Profitul celui de-al doilea cel mai mare angajator american s-a dublat în 2020, la 21 de miliarde de dolari, grație exploziei cererii în perioada pandemiei.

Joe Biden vrea să majoreze impozitele pentru companii la 28%, după ce acestea au fost reduse de la 35% la 21% sub administrația Donald Trump. Această măsură ar urma să genereze venituri suplimentare pentru stat de 1.000 de miliarde de dolari în 15 ani.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *