Fondatorul Evergrande, mesaj de încredere către angajați: „Vom ieși în curând din cea mai sumbră perioadă a noastră” / Bursa din Tokyo scade puternic

Proteste la sediul Evergrande

Președintele gigantului chinez al imobiliarelor Evergrande, în pragul falimentului, afirmă, într-un mesaj transmis angajaților, că grupul “va iei în curând din cea mai sumbră perioadă a sa”, scrie presa chineză de stat, citată de boursorama.com.

Dezvoltatorul imobiliar, cu o datorie imensă de peste 300 de miliarde de dolari, încearcă să calmeze furia proprietarilor și a investitorilor.

În această scrisoare, Xu Jiayin, care a înființat grupul în 1996, scrie că “are convingerea fermă că Evergrande va fi în curând în măsură să iasă din perioada sa cea mai sumbră”, potrivit cotidianului economic de referință Securities Times.

Acesta spune că șantierele vor reporni în curând complet pentru a atinge principalul obiectiv de a garanta livrarea de locuințe și că va “oferi un răspuns cumpărătorilor, investitorilor, partenerilor și instituțiilor financiare”.

Această declarație intervine în momentul în care Bursa din Hong Kong încerca să se stabilizeze marți, după căderea de peste 3% de ieri, provocată de îngrijorările legate de un posibil faliment al Evergrande. Bursele din China continentală erau închise marți.

După un week-end prelungit, bursa din Tokyo era în scădere puternică marți. în marja celorlalte mari burse mondiale, inclusiv Wall Street. Indicele vedetă Nikkei cădea cu 2,17% la 29.839,71 puncte iar indicele extins Topix scădea cu 1,70% la 2.064,55 puncte.

Grupul imobiliar a recunoscut săptămâna trecută că se confruntă cu o “presiune enormă” și a avertizat că ar putea să nu-și poată onora angajamentele financiare.

captura youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.