Fondul american BlackRock a devenit primul gestionar de active din lume care administrează active de 10.000 de miliarde de dolari (Reuters)

Redacția ian. 14, 2022 0 comentarii
dolari-bani-Pexels

Fondul american BlackRock Inc. a devenit primul gestionar de active din lume care a ajuns să administreze active în valoare de 10.000 de miliarde de dolari, graţie creşterii intrărilor nete în fondurile sale deschise de investiţii (Exchange Traded Fund), informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Conform informaţiilor publicate vineri de BlackRock, activele sale sub administrare au ajuns la 10.010 miliard de dolari la finele celui de al patrulea trimestru al anului trecut, în creştere faţă de 8.680 miliarde de dolari la finele lui 2020. Tot în ultimele trei luni ale anului trecut, investitorii au adăugat 169 miliarde de dolari la vehiculele de investiţii pe termen lung ale BlackRock, atât în ETF-uri cât şi în fonduri mutuale.

“Afacerile noastre sunt mai diversificate ca niciodată, astfel că strategiile active, inclusiv alternativele, au contribuit cu peste 60% la creşterea organică a comisioanelor în 2021”, a declarat directorul general Larry Fink.

BlackRock a mai informat că în trimestrul patru al anului trecut a realizat un profit ajustat de 1,61 miliarde de dolari, sau 10,42 dolari pe acţiune, în creştere cu 2,5% în ritm anual şi peste estimările analiştilor. Veniturile au crescut cu aproape 14% până la 5,1 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.