Fondul de investiții al BMW Group finanțează o platformă de energie verde care produce baterii pentru vehicule

Redacția iun. 1, 2022 0 comentarii
BMW

Fondul de investiţii al BMW Group, BMW i Ventures, a anunţat o rundă principală de finanţare Seria A-1 a Mangrove Lithium, o platformă modulară flexibilă pentru materie primă care produce carbonat şi hidroxid de litiu pentru baterii, în vederea îmbunătăţirii profilului de dezvoltare durabilă, scrie Agerpres.

Un comunicat de presă al constructorului german arată că BMW i Ventures i se alătură investitorului existent, Breakthrough Energy Ventures.

„Procesul electrochimic al companiei elimină necesitatea unei fabrici de carbonat, reducând costurile de operare şi timpul asociat cu prima conversie a materiei prime în carbonat de litiu. Acest lucru este esenţial pentru viitorul automobilelor electrice, deoarece este necesară o producţie durabilă şi scalabilă de litiu pentru a satisface cererea tot mai mare de baterii. Soluţia modulară Mangrove poate fi scalată la orice capacitate, la punctul de extracţie sau la punctul de producţie sau reciclare şi poate fi amplasată împreună cu producătorii de litiu din amonte sau producătorii de catozi şi celule. Aceasta permite o alocare mai diversificată a capacităţilor de rafinare la nivel mondial”, precizează reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, tehnologia Mangrove este soluţia cu cel mai mic consum de energie de pe piaţă, deci nu este doar cea mai puţin costisitoare soluţie, ci şi cea mai ecologică.

„Viziunea noastră este de a face rafinarea verde a litiului o realitate. Abordarea noastră modulară ne permite să adaptăm capacitatea de producţie într-un mod flexibil. Prin eliminarea unui întreg pas de conversie din proces, economisim costuri şi energie, făcând proiecte fezabile, care altfel nu ar fi viabile financiar. Abilitatea de a reduce CapEx şi OpEx va creşte ratele de rentabilitate a investiţiilor şi va consolida capacitatea de succes a proiectului”, a declarat Saad Dara, director executiv al Mangrove Lithium.

Noua investiţie va fi folosită pentru a accelera şi mai mult lansarea primei fabrici comerciale a Mangrove, susţin reprezentanţii BMW.

BMW i Ventures este fondul de investiţii al BMW Group, care investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniile transportului, producţiei, lanţului de aprovizionare şi dezvoltării durabile. Fondul a realizat o serie de investiţii, de-a lungul anilor, în companii precum: Bright Machines, Blackmore, Chargepoint, Graphcore, Urgent.ly, Proterra, Solid Power, Tekion, Xometry şi multe altele.

Mangrove Lithium, o companie cu sediul în Vancouver, a dezvoltat o platformă inovatoare pentru cea mai rentabilă producţie de carbonat şi hidroxid de litiu de baterii din diverse fluxuri şi active.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.