Fondul de investiții Alsendo, susținut de Abris, cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Innoship. Ținta companiei este de a se extinde în Europa

Redacția oct. 18, 2022 0 comentarii
Innoship founders

Innoship, dezvoltatorul soluției de tip SaaS (software as a service) cu același nume, care permite retailerilor să administreze eficient propriile contracte de curierat și multiple opțiuni de livrare, anunță astăzi o nouă rundă de finanțare, intrând într-un parteneriat strategic cu Alsendo. 

Abris Capital Partners, investitor de tip private equity specializat în transformarea ESG, a sprijinit Alsendo în achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni la Innoship, urmând că împreună cu cei patru fondatori să accelereze creșterea celui mai important furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor din Centrul și Estul Europei.

Innoship va ajuta la accelerarea tranziției Alsendo, prezent deja în Polonia, Republica Cehă și Slovacia, către un furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor în toată Europa. În același timp, Innoship va beneficia de prezența regională și expertiza Alsendo pentru a susține creșterea în piețe noi. Acest parteneriat va oferi soluții complete pentru magazine online de orice dimensiune.

Toți cei patru cofondatori Innoship vor continua să conducă și să extindă afacerea în toată Europa, în calitate de acționari și executivi, asumându-și, totodată, responsabilități suplimentare la nivelul grupului Alsendo. Cătălin Grigorescu va continua și el  să susțină compania, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Innoship.

„Prin acest parteneriat ne propunem o extindere internațională și mai rapidă, urmând ca împreună  să dezvoltăm cea mai avansată tehnologie pentru managementul livrărilor în Europa și nu numai”, spune Daniel Nicolae, Cofoundator & CEO Innoship.

Fondat în 2019, de Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu și Robert Tănase, Innoship a atras, în august 2020, o finanțare de la fondul de capital GapMinder și Cătălin Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați specializați în tehnologie din țară și din regiune. În urma acestei tranzacții, Abris Capital Partners, investitor de tip private equity, a achiziționat acțiunile deținute în Innoship de către GapMinder cât și de către Cătălin Grigorescu.

Abris Capital Partners a investit în Alsendo (anterior Apaczka) în 2020, colaborând cu echipa de management a companiei pentru extinderea afacerii în mod organic, dar și prin achiziții. Abris urmărește să consolideze, în următorii ani, cel mai mare furnizor de soluții tehnologice pentru managementul livrărilor din Europa Centrală și de Est. La începutul lunii septembrie 2022, Alsendo a achiziționat, de asemenea, pachetul majoritar și în compania Zaslat.cz, care operează în aceeași industrie în Republica Cehă și Slovacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *